Çözüm Windows 8.1 yüklerken Input not Supported htası

Bu konu bir çözümü açıklamaktadır. Herhangi bir çözüm açıklanmadığını düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

EINZEIN

Hectopat
Katılım
17 Eylül 2013
Mesajlar
22
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Arkadaşlar merhaba. Windows 8.1 Enterprise x64 sürümünü cdye yazdırdım. Daha sonra boot ettikten sonra kuruluma başlarken bir anda "input not support" hatası alıyorum yani monitör kapanıyor Aoc 23 inc monitörüm var mesela bir monitör 1920*1080p destekleyip de siz onu 2k da açarsanız monitör desteklemez ve ekran açılmaz aynı o şekilde sorun yaşıyorum daha önce böyle bi sorunum yoktu. Yardımcı olursanız çok iyi olur. Herkese iyi günler.
 
Windows 8.1 Enterprise x64 sürümü CD'ye sığmayan bir sürüm. DVD'ye yazmanız gerekmekte. Tabi bunu da tavsiye etmiyorum çünkü DVD artık disket sürücü gibi, millatan kalma bir teknoloji. USB belleğe yazmak en iyisi.

Sorunuzun nedeni de büyük ihtimalle UEFI kurlum yapıyor olmanız. Boot ederken iki seçenek var:

  • UEFI: [USB Bellek Modeli]
  • [USB Bellek Modeli]
UEFI olanı seçiyorsanız bir de düz olanı seçin. UEFI modda tam çözünürlükte geçer kuruluma sistem. Olmazsa UEFI'yi kapatıp kurmayı deneyin. UEFI aslında tavsiye ettiğim kurulum ama sizin monitör, UEFI modunun çözünürlüğünü ya da Hz oranını desteklemiyor anlaşılan.
 
Cevabınız için teşekkür ederim Recep Bey. CD derken zaten DVD kast etmiştim :) ben direk DVD den atıyorum öyle UEFI gibi bi seçenekte yok direk DVD-RW seçiyorum normal Windows 7 veya Windows 8 kurarken böyle bi sıkıntı yok sadece 8.1 kurarken bu sorunu yaşıyorum. Daha öncede böyle bi sorunum yoktu.
 
Tahminimce onboard Yani Harici Ekran Kartı Kullanmadıgında Karşılaşıyosunuz Bu Sorunun Kaynagı Tahminimce Biostandır Yani Bende Harici Ekran Kartını Takıp Format Atınca Hiçbir Sorun Yaşamıyorum Ama onboard'a Takınca Bu Hatayı Veriyor Sen Harici Ekran Kartı Kullanıp Öyle Dene Büyük İhtimal Çözülücektir
 
Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı