Çoğu fiyatların sonu neden hep 99 kuruşla biter?

Merak ediyorum, acaba bazı fiyatların sonu neden hep 99 kuruşla (örneğin: 19, 99, 5, 99) duruyor?

1 kuruş kar ediyorlardı eskiden. Şimdi 95 hatta 90 yapmaya dahi başladılar. Ulan ben 10 lira ile dolaşıp etiketsiz ürün maksimum 8 liradır deyip kasada 12 lira olduğunu görmek zorunda mıyım ya! 1 kuruş zaten kainatın varolmasından beri boştu. Çanakkale parasından bile az var şu an 1 kuruştan. Pazarlama stratejisidir. Ayrıca kartlarda da 1 kuruş kar etmenizi bazen de 10 kuruş zarar etmenizi sağlar.

Yükümlüler zaten

Hocam A101 kasaları zaten bırakın 1 kuruşu 50 kuruşları yok garibanların.

Peki marketler neden 1 kuruşumuzu vermiyor? Dava açsak kazanır mıyız?

Algı veya daha ucuz göstermek için değil. Kimse 9.99 ile 10.00 arasındak farkı anlamayacak kadar da salak değil. Kimse 9.99 ucuz 10.00 pahalı demiyor. Belki tembel obez Amerikalılar üzerinde işe yarar. Millet yüzlerce liralık alışverişlerinde bile kuruşları hesaba katıyor.
Sebebine gelince, 1 kuruşu veren yer yok. Günde yüzlerce müşteriye 1 kuruş vermeyen işletmenin yıl sonunda kazandığı parayı bir düşünün.

Hayır araştırmanı öneririm. Biz anlayamasak bile bilinçaltımız onu daha ucuz olarak görüyor. Yani daha ucuz göstermek için.

Dostum psikoloji dediğin gibi çalışmıyor bilinç altı algı.
neden 1 kuruştan kar etsin 9.99 yerine 10 lira yapar ?

Dostum psikoloji dediğin gibi çalışmıyor bilinç altı algı.
neden 1 kuruştan kar etsin 9.99 yerine 10 lira yapar ?
Çünkü 10 lira yazarsa 10 liralık fiş keser, 10 lira gelire göre vergi öder. 9.99 yazarsa 9.99 liralık fiş keser, senden 10 lira alır ama 9.99 liralık vergi öder. Sana verilmeyen 1 kuruş bu sayede vergiden kaçırılmış olur. 1 kuruş bunun için çok küçük gözükse de 10000 bayisi olan bir firmanın 365 günde her gün yüzlerce satıştan bunu yaptığını düşün? Sektörün içindeyim, kafama göre yazmıyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…