Bu sorundan dolayı ekran kartımı bugün aldığım yere kargoladım. Ekran kartının fanları çalışıp yük altına girdiğinde çıkıyordu ses o yüzden direkt ekran kartından dedim sorun için. PSU'dan olma ihtimali var mı?
Olabilir de, olmayabilir de. Denemeden kesin bir sey söylemek zor. Coil Whine bircok ekran kartinda mevcut maalesef. Degisseniz bile ayni "sorun" ile karsilasmaniz muhtemel.
Coil Whine kağıt üzerinde bobin olan her yerde olur ama ekseriyetle yüksek güç tüketen parçaların bobin sargı teli kesitleri yüksek olduğundan olur. O yüzden genelde bu durumu GPU'larda görürüz.
Şuan kullandığım Alienware Laptop'ta bile aynı sesi duyabiliyorum oyunlara girdiğimde. 150W PSU güç tüketimi bobin ağlaması için yeterliymiş sanırım.
Olabilir de, olmayabilir de. Denemeden kesin bir sey söylemek zor. Coil Whine bircok ekran kartinda mevcut maalesef. Degisseniz bile ayni "sorun" ile karsilasmaniz muhtemel.
Bana göre coil whine olayı tırnak içinde bile bir sorun değil. Yani bu arabaya gaz verince motor sesi geliyor demek gibi bir şey.
İçinde bobin olan ve biraz da fazla güç tüketen neredeyse bütün cihazlarda vardır bu olay.
Dediğim gibi arabaya gaz verince motorun devir çevirip ses çıkarması arabaya ne kadar zararlıysa, bu da sisteme o kadar zararlı. Yani değil Takmanıza gerek yok, eğer aşırı bir ses yoksa bir süre sonra unutup duymayacaksınız bile.
Dediğim gibi arabaya gaz verince motorun devir çevirip ses çıkarması arabaya ne kadar zararlıysa, bu da sisteme o kadar zararlı. Yani değil takmanıza gerek yok, eğer aşırı bir ses yoksa bir süre sonra unutup duymayacaksınız bile.
Ayrıca şunu da belirtmeliyim Rainbow'da bile kasadan acayip bir gürültü geliyor bu da normal mi acaba? Çünkü daha önce 1050 Ti ekran kartımla oynarken hiç böyle sesler duymuyordum.