Coil whine sesi kullandıkca artar mı?

Lexaaa

Decapat
Daha fazla  
Merhaba. Elimde şu an ASUS TUF Gaming 3060 Ti ekran kartı var. Coil whine var, o da çok düşük seviyede. Bu ses ileride artar mı yoksa aynı şekilde kalır mı? Tanıdık birinden aldım, 2. sahibiyim, ona göre geri vereceğim. Bir de fiyat olarak 6K ya aldım, sizce ne yapmalıyım? Coil whine sesi gıcık bir ses. Şu anlık rahatsız etmiyor, ileride artar mı? Güç kaynağı ile alakası olabilir mi? Güç kaynağı da yaptırabilir diyen oldu. Ben pek sanmıyorum da, olabilir mi öyle bir şey? Eski ekran kartını takınca coil whine sesi yok. Güç kaynağında coil whine mevcut değil. Başka güç kaynağı ile de test ettim, onda aynı ses vardı. Cız cız diye boşta ses yapıyor, yüke binince cızırtı sesi çıkıyor.

Ses zamanla artabilir diye biliyorum hocam. Diğer sorulara cevabım yok kusura bakmayın.

Büyük ihtimalle ses seviyesi zamanla, kendini hissettirecek kadar değişmez. Şu an belirli bir güç seviyesinin üstündeki kartların çoğunda coil whine problemi şiddeti değişmekle beraber var. Yani RTX 3060 Ti ekran kartınızda coil whine var diye dert etmenize gerek yok, zaten başka benzer seviye bir kart alsanız da bu sorun var olacaktı.

Artmaz zararıda yoktur sorun etmeyin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…