Coil whine sesi sonradan oluşabilir mi?

Asus FanBoy12

Yoctopat
Arkadaşlar ekran kartımda coil whine sesi bulunmamakta fakat bu ses yapım hatası mıdır yoksa sonradan da bu durum oluşabilir mi?

Oluşma ihtimali de var. Bobinlerin aralarında bulunan silikonlarda boşluk oluşursa ses yapabilir.

Bildiğim kadarıyla evet böyle bir şey olabilir ama genelde sonradan oluşmaz.

Bir arkadaş daha değinmiş, bobinlere ve içlerinde kullanılan materyalin yapısına ve malzeme kalitesine göre değişkenlik gösterse de zamanla çoğu kartta bu ses oluşabilmekte. Bu ses, bazı kartlarda ilk kullanımda duyulurken, bazı kartlarda birkaç yıl sonra ortaya çıkabilir.

Ayrıca bu ses mevcut olsa bile kasa, fan vs. gibi durumlardan dolayı işitilemeyebilir. Çok düşük frekanslı, sıralı-kesikli bir ses. Tabii bazılarında traktör çalışırmışçasına tarayan bir ses olabiliyor.

Oluşma ihtimali de var. Bobinlerin aralarında bulunan silikonlarda boşluk oluşursa ses yapabilir.

Merhabalar ASUS GTX 1660S bir ekran kartı kullanıyorum kaliteli midir? 2 yıldır kullanıyorum hani böyle bir ses duymadım. oluşabilir mi bu ses.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…