Çok başarısız bir insan olmak

Nergiee

Centipat
Arkadaşlar ben çok başarısızım. Nedeni ise bu sene girdiğim LGS sınavından düşük almam. Kötü liselere gideceğim maalesef. Günlerdir gözlerim şişe şişe ağlıyorum. Çalışmıştım LGS'ye ama kötü yaptım hiç çalışmayan benimle aynı sonucu yaptı. Şimdi ben 9. sınıfta adam gibi çalışmak istiyorum yani 10 saatimi derse ayırmak istiyorum. Sizce mantıklı mı? OBP'yi yüksek tutmak ve YKS'de derece yapmak istiyorum. Ama çok zor biliyorum. Kötü liseden YKS kazanılır mı?
Sorum bu. Sonra nasıl çalışmalıyım detaylıca yazar mısınız? Bilgili birisi yazsın sizce yapar mıyım? Bir de LGS'de çalışmama rağmen niye olmadı bilmiyorum sizin yaptığınız ama sonradan pişman olduğunuz hataları yazabilirsiniz benim için çok iyi olur. Şimdiden teşekkürler zamanı olmayanlar için özetliyorum.

-Kötü liseden iyi üniversite kazanılır mı?
- İyi üniversite kazanmak için nasıl çalışılmalı detaylıca yazar mısınız?
-Daha önceki sınavlardan başarısız olan insan tekrar başarılı olabilir mi?
-Kesin olarak nasıl sınavı kazanabilirim?

Hocam çok kötü bir liseden kuzenim uzman doktor oldu. Lise size yardımcı oluyor çoğu şeyde işleri kolaylaştırıyor o kadar başka çok bir vasfı yok bende puansız lisede okudum 12 lik dilim ile. Makine mühendisliği okuyorum şu an YKS'de çalışırsanız basit. Kasmanıza gerek yok yüksek hedefleriniz varsa günlük haftalık tekrar hafta sonu 1 2 saat çalışırsınız olur biter.

Sevgili arkadaşım, henüz yolun başındasın. Bir sınavı kötü yaptın diye kendini heba etmene gerek yok. Hayat sürekli olarak bir kaybediş (belki daha fazla) ve bir kazanç verir. Her düştüğünde yeniden ayağa kalk ve koşmaya, çabalamaya devam et.
Kötü bir liseden elbette çok iyi bir üniversite kazanabilirsin. Çok iyi liselerin de bir vasfı yok. Sadece düzgün bir çalışma ve bu çalışmayı planlayan insanlar olabilir. Ancak çok iyi eğitimle çok iyi insan yetiştirdiklerini pek sanmıyorum. Zaten çok iyi insanlar eğitimini başarılı bir şekilde tamamlar. Sana tavsiyem hangi lise olursa olsun düzgün çalışma ile azimle kazanamayacağın bir bölüm yok. Ancak genel şartı şu: çok yorulsan, acı çeksen ve ağlasan bile çabalamaya, çalışmaya ve koşmaya devam etmelisin.
Kendimden örnek vereyim. Senin yaşlarındayken iyi bir liseye giderdim. Ancak art arda iki yıl sınıfta kaldım ve okuldan atıldım. Sonra kendi kendime neden böyle yaptığımı okulu takmadığımı sordum. Bir sebebi yoktu ve ergendim. Ardından kendi çaba ve çalışmalarımla liseyi açıktan 3 yılda bitirdim. Güzel bir üniversitede hayalim olan mesleği okudum. Şu an yüksek lisansımı tamamladım ve yakında doktoraya başvuru yapacağım.
Belki bu yazı bazı insanlar için de yararlı olur. Saygılarımla.

Her ortamda çalışan bir tip vardır, onunla bağını koparma. Başarı içinse ne yap et OBP'yi 90 üstü tut. 9. sınıfta günde 2 saat çalış çok da kasma asıl olay 11-12 de. Ben 9'da dönem sonuncusuydum 12'de kastım 3K yaptım

Kötü liseden iyi üniversite kazanılır. Liselerin eğitimi öğrenciye çok bir şey katmıyor ortam farklı olduğu için öğrenci etkileniyor.

İyi üniversite kazanmak için kendini darlamadan konuların mantığını kavra, sınavlarına çalış yeterli. 11-12. sınıf itibari ile YKS odaklı çalışmaya başlarsın.

Bir kere başarılı olmak her zaman başarılı olacağını göstermediği gibi bir kere başarısız olmak hiçbir zaman başaramayacağını göstermez.

Akademik durumunu bilmiyorum, iradeni bilmiyorum ne kadar çalışabilirsin bilmiyorum ama emin olduğum bir şey var istediğin kadar çalışkan, zeki ol gerildiğin hiçbir konuda başarılı olamazsın. Gerilme.

Kardeşim kötü liseden iyi üniversite kazanılır mı sorusunu yanıtlayayım, bunun tamamen senin istikrarına bağlı olduğunu düşünüyorum. Okul da tabii ki bunu etkiliyor ama çalışan adam her şekilde başarır. Çok iyi liselerde okuyup üniversite kazanamayanlar da var çevremde. Yani sende bitiyor bence. Ama moralini bozma lise sonuçta ilerleyen zamanlarında diğer daha iyi okulların kontenjan durumuna bak Boşluk bulunca nakil iste, o şekilde yine başka okula geçme şansın olur. Ama çok ta kafaya takıp üzme kendini, dünyanın sonu değil, bir şekilde hallolur.

Doğru kötü liseden kazanan var tabi ailem çok baskı yapıyor. Düşük aldım diye okuyamaz bu diyor. Birde çalışınca neden olmadı anlamadım. Yks'de de böyle olmasından korkuyorum. Başarınızı tebrik ederim.

Etrafımdaki okullar vasat cidden. Ankarada yaşadığım için çoğu yerde keko tarzı kişiler var. Üzülmenin sebebi çalışıp yapamamak çalışanlar çok güzel puanlar aldı bende mi sorun var?

Başarınızı tebrik ederim çok iyi mücadele vermişsiniz. Ben lgs hakkında video görüyorum Lgs'den düşük alınca hayat bitiyormuş bende etkilendim. Etrafımdaki kişiler iyi lise iyi üniversite dediği için kendimi başarısız hissettim. Ama yazınızı görmek bana umut oldu. Tavsiyeleriniz için teşekkür ederim.

Son düzenleme:
Rica ederim, asla pes etmeyiniz. Koşun çabalayın ve hayatınızı yaşayın.

Çalıştığım halde olmuyor çalışmayanla aynı puanı aldım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…