Çok çabuk sinirleniyorum nasıl kontrol altına alırım?

Örnek; Gecen hafta cifter cifter yazili olduk, her gun 2 gundur ders calismadim ( 200 soru cozdugum halde ) hemen laf etmeye basladilar.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam troid ve paratroid hormonlarınızı ölçtürün. Aynı sorun bende de var. Büyük ihtimalle bu iki hormon bezlerinizden kaynaklı.

Son düzenleyen: Moderatör:
Yazıldı mı bilmiyorum ama kendini kontrol etmekten ziyade, sakinleşmek için müzik dinle. Özellikle MFÖ rahatlatır..

Not: Yorumları okumadım.

Eğitim alanında yüksek lisans yapıyorum. Bu tavsiyeleri kardeşimin zarar görmemesi için yazmak istiyorum. Umarım beğenmediğin huyundan vazgeçmene faydam olur.

Agresiflik zayıflık göstergesidir. Kişisel sosyal olarak güç kuvvet olarak üstünlük sağladığını zannediyorsun ve çevrendekilerin buna enufak müdehalesinde tetiklenip aniden dışa vuruyorsun. Kötü değil düzelmezse. İyide birşey değil.
Tavsiyem:
  • Böyle davrandıkça zayıf bir kişilik sahibi olacağını hiçbirşeyin üstesinden gelebilecek karaktere sahip olamayacağını düşün yapmak istediğinin tersini yap.
  • Nefes kontrolü önemli, eğer hala davranışının devametmesi söz konusuysa derin nefes al bir müddet tut.
  • Bu işin sonu panikatağa varır sonrası safha atlar depresif davranışlar olur ve kendine zarar verirsin bunuda düşün.
  • Kendini kas ve beden olarak çok yoracak işler yap
  • Sportif faliyetlerinfaliyetlerin düzenli olsun
  • Hiçbiri yoksa, yapamıyorsan psikologtan yardım al çekinme.

Eskiden ben de öyleydim ancak şuan adeta sinirleri alınmış biriyim
O an kötü olan her şey mantıklı gelir ancak sonradan üzülürsün. Bir kavga olur, atar gider yaparsın, güzel bir dayak yer 1 ay oturursun.
Ancak zarara uğrayacağını anlayıp sinirlerini bir köşeye atabilirsin karlı çıkarsın o olaydan.

Sorununun farkında olman çok güzel. Ben de normalde çok sakin ve çok kontrollü bir insan olmama rağmen aniden sinirlenebiliyorum. Sonuçları da çok acı oluyor. Fiziksel koşullar, sağlık durumun, hayatta canını sıkan diğer detaylar ve kişilik yapın çok önemli. Yaptıklarından pişmanlık duyman ve sorunu düzeltmeye çalışman çok önemli. Bazıları ortalığı kırıp döktükten hatta öfke sonucu cinayet işledikten sonra bile yaptıklarından dolayı bir gram rahatsızlık duymuyorlar. Bunlar da genellikle çocukluklarında aileleri tarafından her daim pohpohlanarak ve şımartılarak büyütülmüş, egosu şişkin insanlar oluyorlar.

Her konuya sinirlenirsen vücudun erkenden yıpranır.

Öfke kontrolü için gözlerini kapayıp içinden 10a kadar say işe yaracaktır.

Öfke kontrolü için gözlerini kapayıp içinden 10a kadar say işe yaracaktır.
O moda girdin mi bilmiyorum ama arkadasla benim durumum ayni sanki beynin yok sadece organlarin var. Yani hic, bir saniye bile, dusunmeden hareket ediyorsun.

Arkadaşlar bende çok asabi ve sinirli birisiydim 3 sene öncesine kadar ama boksa başladım ve hayatım o kadar değişti ki artık çok sakin birisiyim ve eskisi gibi sinirlensem bile düşünmeden hiç bir şeye tepki göstermiyorum ve bu özellikle boks olacak diye değil ama genel olarak spor insanı yatıştıran sakinleştiren ve olgunlaştıran bir uğraştır bence. Tabi herkeste aynı etkiyi yaratmayabilir ama denemekte fayda var benim kanımca yüzde 70-80 herkeste işe yarar gibi duruyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…