Çok Çalışıp Az Not Almak

Arkadaşlar cidden bu durumdan bıktım. Basit bir matematik sınavına 4 gün öncesinden çalışmaya başladım. Yaklaşık her gün yarım saat. Daha sonra son gün ise 7 buçuk saat çalıştım. Peki sonuç? 60 aldın otur evladım. Birde üstüne en sevdiğim ders olunca daha çok moralim bozuluyor. Notlarım 90'lardan, 60'lara 70'lere düştü. Eskisi gibi ne bilgisayarın başında duruyorum ne de bir telefon. Eskisinin 4 katı çalışıyorum ama notlarım düşüyor. Bide sınıftakiler ''kitabı bile açmadım haha'' deyince sinirden kuduruyorum. Ben nerde yanlış yapıyorum arkadaşlar? Nerde hata yapıyorum?

Son düzenleyen: Moderatör:
1) Her gün yarım saat çalışsan kafi, sınav zamanı yaklaştıkça 1-2 saat yapsan bile yetecektir.
2) İlk yapman gereken durum şu; konuyu tamamıyla bilmek (Burayı biraz açacağım)
Demek istediğim şu konu üçgende açılar ise tüm pratik bilgileri, kuralları bilmen gerekiyor. Eğer olur da sadece üstünkörü bilirsen bilemediğin hata yapacağın soru da çıkacaktır.
3) Konulara zaman ayırdıktan sonra, bu kuralları vs hususları unutmamak adına düzenli testler çözmen gerekiyor.
4) Bildiğin konuları çözerken sana tatlı gelecektir, çözdükçe çözesin gelir. Fakat yanlış yapıyor olacaksın. Bildiğin şeyleri tekrar tekrar çözmek sana zaman kaybettirir, aç testi veya denemeyi, nerede yanlış yaptığına bak, o soruyla ilgili konuya bak ve de eksik olan detaya çalışabilirsin.
Bir süre sonra yanlışlarının üzerine gittiğinde artış mutlaka göreceksin.
5)Sayısal ve sözel derslerin çalışma metotları farklıdır. Sözelleri yazarak çalışmalısın, gerekirse sayfalarca aynı şeyi yaz, otur bildiklerini bir arkadaşına anlat bu anlatım sana epey şeyler kazandıracaktır zaten. Sayısal dersler için ise ilk 4 maddeyi uygulayabilirsin. Üniversiteye matematik sayesinde giriş yaptım o yüzden sana yardımcı olmaya çalışırım aklına takılan bir konu olursa yani bunu nasıl yapabilirim falan -soru değil- tavsiyelerde bulunabilirim.

Bonus tavsiyeye gelecek olursak da zihnini biraz boşalt kendine de zaman ayır, son olarak zamanında dvdsini aldığım ekolhoca var ücretsiz online dersleri takip edebilirsin. Görüşmek üzere

Eve gelince yarım saat işlediğiniz konuyu tekrar et ve üstüne yarım saat test çöz bu yeterlidir. Önemli olan saatlerce değil doğru teknik ile çalışmaktır. Ve kendini ödüllendir arada, sıkılmanı önler.

Hocam kusura bakma ama boşuna çalışmışsın. O çalışmaya göre o puan çok az. Verimli çalışamamışsın. Saatlerce çalışmana gerek yok. Verimli çalışsan yeterli. Birkaç konu işlemişsinizdir onu da defterden tam anlayamadığını düşünüyorsan Youtube gibi yerlerden video olarak izleyebilirsin.

Haklısınız. Gereğinden fazla çalışıp beynimi yaktım herhalde. Hepinizin tavsiyelerini not ettim. Hepsini teker teker uygulayacağım. Yardımlarınız için çok teşekkürler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…