Çok Çalışıp Az Not Almak

Okul zamanlarımda bende pek çalışmazdım notlarım da iyiydi.
Bir de sınıftakiler ''kitabı bile açmadım haha'' deyince
Burada dedikleri gibi yani

Aşırı çalışmak psikolojik sorunlara yol açar. Yaşamı ve eğlenmeyi unutmayacaksın. Sadece sınav zamanları ders çalışmayı küçük bir arttırma yaparsan sorun olmaz abartmadıkça bu şekilde işine yarayacaktır. Sınav olacağını unut hayatın devam ettiğini düşün.

Bizim köyde bir söz vardır(ben uydurdum xd).
'' Bir ömür eşek b@#! eşeleyeceğine eşek b@#!nda ne var onu öğren. ''
Üşengeç olup sınıfınızda 90 alanlar vardır mutlaka. Onların temeli '' Parayı sakla ki darda zengin ol. '' dur. Beyinlerini zorlamaz ve dersi dinlerler (bak altını çiziyorum bu işler dershane ile çözülmez dersi iyi dinlemek en etkilisidir). Bu sayede bilgiyi depolayıp sınav zamanında dökerler.

Derse olan ilgi alakan ve becerilerinle alakalı bir durum bu, ben de yazılım sınavlarına yattığım yerden girip 90-100 alıp çıkıyorum. Elbette çok çalışıyorum ancak anlayabiliyor olma sebebim o işe olan ilgim, isteğim veya seviyor olmamdan ötürü.

Şuan bizim bölümün yarısından fazlası İnkılap dersinden büte kaldı mesela. Çünkü ilgi ve alakam yok, ezber ile nereye varabilirsin. Geçmişi okumak yerine geleceği yorumlamak üzerine zaten bizim bölümümüz. Yani herkesten her alanda başarılı olmasını bekleyemez kimse.

Kardeşim tabir-i caizse öküz gibi çalışmanın hiçbir mânası yok. Ben 4 saat bilgisayar, 2 saat ders planını uyguladım. Lise 2 'nin 1. dönemi bitiyor ve yıl sonu notum 88.2015
4 Saatin 2 saatinde hobilerimle uğraştım. Kitap yazmak, çeviri yapmak vs.
Diğer 2 saat oyun vaktiydi benim için.
Okuldan eve gelir ve 2 saat ders çalışır. (saat: 19.00'a kadar) Ardından yemeğimi yer ve 22.30'a kadar oyun oynardım. 22.30'da yatar ve 04.30 da kalkardım. İnsana 6 saatlik bir uyku yeterli. Ve ben de bunun kendime yeterli olduğu kanısına vardım. Sabahleyin de elde ettiğim 2 saatlik süreyi sevdiğim şeylere ayırdım. Kitap yazmak olur, oyun çeviriyordum çevirisi bitti mesela ona ayırdım. Ha kimi zaman oyun oynadım. Sınav haftası geldi bir tek matematik için çalıştım. Bu arada 2. matematik yazılısından 54 aldım. ve ona 2 gün çalıştım. PCyi açmadım bile. Ama ilk yazılı da bilgisayara girdim ders çalıştım 94 aldım.
Bence olay tamamen eğlenmekten geçiyor. Oyununu oynamaz, hobini yapmazsan ders çalışmanın bir manası yok. Hayatını derse boğma. Bırak eğlen. Ders de çalış ama eğlencene vakit ayır!
Ben 2. dönem de böyle yapacağım.

Arkadaşlar sayenizde kaçan ipi yakaladım tekrardan. Yalnız yakaladım yakalamasına da, dönem bitti.

Arkadaşlar sayenizde kaçan ipi yakaladım tekrardan. Yalnız yakaladım yakalamasına da, dönem bitti.
İkinci dönem daha temiz başlarsın. Bu kadar öneriden sonra 85 üstü alırsın inşallah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…