Çok çekingen ve utangacım

21Kıray

Megapat
Daha fazla  
  • Amacım: Gayriciddi veya öylesine takılmak değil, gerçekten ciddi, ileride aile kurmaya ve gerçekten sevmeye yönelik ciddi bir ilişkidir.

• Sorunumu şöyle örnekleyeyim: Diyelim ki ateş yakacaksınız. tutuşturucu ve yakıt gerekir. Tutuşturucu, ateşi ilk kez başlatmak için gereklidir. Yakıt ateşi besler ve devam ettirir. Ama ne kadar fazla ve kaliteli yakıtınız olursa olsun, tutuşturucu yoksa ateş yakamazsınız. Yaşadığım sorun tam olarak budur.

• Bu arada, kızlarla normal ve günlük hayata dair konuşma konusunda herhangi bir sorunum yoktur. Yani örneğin sigara için ateş istediğimde bunu rahatlıkla söylerim. Veya ihtiyacım olan başka bir şey gerektiğinde utanmam, çekinmem.

• Ama bu konuda öyle değil. "seni yiyecek değil ya" diyorsunuz ya, ha işte beni yiyeceğini düşünüyorum.
  • Başıma kötü şeyler geleceğini, rezil edileceğimi, yahut kötü bir şekilde reddedilerek küçük duruma düşürüleceğimi düşünüyorum. Adeta kalp krizi geçirecek gibi.
  • Bu korku o kadar şiddetli ki "korkunun üzerine gitme"ye çalışmak, (söylemesi kolay) elini kızgın sobaya değdirip o şekilde tutmayla aynı hissettriyor.

• Yani, insanları ve yaşadığı durumları, duyguları anlamadan hemen ve ezbere konuşarak korkunun üzerine git demek yanlıştır. Bazı korkular seni esir eder, hayatını zorlaştırır. Bazı korkular ise daha doğal, kabul edilebilir, üstesinden gelinebilir düzeyde korkulardır. Ancak, bahsettiğim türden üstesinden gelinebilir ve daha doğal korkuların üzerine gidebilirsiniz.
  • Ancak çok şiddetli ve adeta kalbinizi sıkıştıran korkuların öylece üzerine gidemessiniz. Yaşadığım durum aynı bunun gibidir.

Peki ne yapmam gerkekiyor veya ne yapabilirim?

25 yıldır çektiğim derdi şu kadar güzel anlatamadım jrjfjrj.

Neyse hocam özgüvensizlik var mı? Şu bana bakmaz, benim şuyum çok kötü veya tipsizim gibi triplerin varsa vereceğim tavsiye yok.

Ama sadece utangaçlık gibi bir durumla cebelleşiyorsanız, bu ilişkiler sevgililikler sana zor geliyorsa. Sadece otur düşün, senin gibi milyonlar ve milyarlar var. Herkes sevdiğine açılıyor, aşk yaşıyor ama yaşama sırası sana gelince utanıyon korkuyon. Korkma bunlar doğal süreçler olduğunu bil sadece psikolojik olarak biz gözümüzde büyütüyoruz.

Hocam bence ikimize birden tavsiye ve cevap verilmesi gerekiyor gibi nmdndmndm
Neyse hocam mesele şu ki benim gibi milyon tane bu sorunu yaşayan var bence bu kalp krizi yahut kanser gibi, bir sürü mağdur olması benim acı çekmediğim anlamına gelmiyor bence, korkma demek yeterli mi emin değilim
Bu doğal süreçleri yaşamadan rahatça seven sevilen çok kişi var da işte

Milletin neler yapıp hayatına utanmadan hatta yüzsüzlükle devam ettiğini görseniz bu hislerin kalmayacağını düşünüyorum.

Mesele bu acıyı çekmen veya çekmemen değil, mesele bu duygunun normal sıradan bir şey olması. Herkesin yaşadiğini bilmen olacak.

Nasıl korktuğunda veya sevindiğinde yaşadığın hisler gibi bu da bir his ve bu histen kaçmak çözüm değil. Yaşadığın şey tamamen normal doğal bir sürecin oluşturduğu histir. Sen bunun şifresini bulamazsın yok, okus pokus ile gitmeyecek. Veya birisi elinden tutup al bu KARI demeyecek...

Ya duygularını aldıracaksın ya da gamsız yüzsüz bir insan olacaksın, ki bunlari bu kadar düşünen birisi artık yüzsüz olamaz. Karakter meselesi senin karakterin oturmuş istesen bile bu saatten sonra kötü olamazsın.

Vallahi sadece şu kadarını diyeyim, herkes yaşamıyor bence, belki bir çok kişi, ama çoğu kişi de yaşamıyor gibi
Hani mesela rahatça ilişki ve eş edinen insanlar gördükçe ulan bunlar yapıyor nasıl yapıyor triplerine giriyoruz işte

Çünkü bu duyguyu daha önce deneyinlemedim, bir şey ilk seferinde çok zordur her seferinde daha kolay hale gelmeye başlar.

Birçok insan bu evreyi çocukken toyken atlatıyor, bizim gibi belli bir yaştan sonra insanlara bu ilk adım çok daha zor gelmeye başlıyor.

Aç Instagram'ı bir kıza yürü, ilk seferinde hissettiklerini 2. Seferde daha az 3. De belki hiç hissetmeyeceksin.

İnşallah soyuma sülaleme sövüp beni ifşa etmez veya savcılığa sapık diye şikayet etmez.

İnşallah soyuma sülaleme sövüp beni ifşa etmez veya savcılığa sapık diye şikayet etmez.
Herkes birbirine çıkma teklif ediyo, kimsede sorun yok sende neden olsun?

ÖRnek vericem, sevmediğin hatta çok çirkin birisi gelse ve senden hoşlandiğini söylese ne yapacaksın? Polise mi gidicen? Fjfjfjr

Veya tam tersi sevdiğin biri gelse dese seni seviyorum, ne tepki verirsin?

Seviyorsan olur bende senden hoşlanıyorum, sevmediğin biri gelirse sevgilim var. İlişki dusunmuyorum vs gibi bahaneler söylersin geçersin.. Sen yüzsüz gibi kadın seni reddettiği halde taciz edip şansını zorlarsan işte o zaman kork

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…