Çok eski bilgisayar ile ne yapılabilir?

O işletim sistemini çok düşünmüyorum.
Bence de hocam. Halihazırda Android 5 tablet kullanan biri olarak hiç önermem. Windows Vista kullanmaya çalışır gibi hissettiriyor. Temel uygulamalarda bile Andorid 5 desteği çok çok az. Browser tarafında da güncel Firefox kullanabilirsiniz destekliyor ama Android 5 kullanan donanımın eti ne budu ne... Aşırı ağır geliyor. Bromite 95 gibi eski ve riskli bir sürüm kullanıyorum. Webview deseniz yine chromium'un 95 sürümünde çünkü chromium tabanının Android 5 için son desteği 95 sürümü. Günümüzde 131 sürümüne geçildi sanırım. Android 5'e mahkum değilseniz hiç boşa mahkum etmeyin kendinizi. Antix yükleyebiliyorsanız yükleyip güzel güzel kullanın bence.

Ben 1 GB RAM'li kasamda antiX kullanıyorum memnunum. Windows xp ve 7 de denedim, çok linux denedim en mantıklısı bu oldu. Size de öneririm. Linux diye ön yargılı yaklaşmayın. Yükü sizi kesinlikle şaşırtacaktır. Ve bu yükle yapabilecekleriniz de öyle. Hatta ekran görüntüsü de bırakabilirim.

(1 gb ramim sonradan yanmıştı bu arada. Bir de arka tamamen boş değil. Boş olunca 150 mb ve altına iniyor yük.)

193 M güzel peki tarayıcıyı açınca? Gene iyi götürür zaten 3 G swap var ve haliyle hiç kullanılmamış. Aslında bakarsan arkadaşın Ram'lerinin hızı ne kadar bilmiyorum ancak SSD eklenirse diske yazılabilen bellek sayfaları fiziksel Ram'le yarışabilir.

Falkon kullanılırsa 600 mb yükle kurtarıyor. Firefox esr kullanılırsa 650-700 mb oluyor. Takasa da 100-200 gidiyor. Açılırken biraz yavaş açılıyor ama kullanma hızı kesinlikle beklenin ötesinde. 720p çok anime izledim bu kasada. Kasmıyordu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…