Çok eski bir PC'deki HDD'yi laptop'tan çalıştırmak

equator

Hectopat
Yer
Midland
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba,

2000'ler zamanında kullanmış olduğum bilgisayarın SATA (? ) HDD'sini buldum. Bilgisayar ölü bir bilgisayar yani hiçbir şekilde çalışmıyor. HDD'sinin çalışıp çalışmadığını öğrenmek istiyorum içinde eskiden kalma dosyalarım vardı. Fotoğrafları aşağıya ekliyorum. Bu HDD'yi laptop'ta USB olarak çalıştırmam mümkün müdür? Hangi kabloyu almam gerekiyor bazı yerlerde okuduğuma göre bu eski HDD'leri çalıştırmak için ayrıca bir güç gerekiyormuş bunun için ekstra bir adaptör mü almam gerekiyor içindeki dosyalara erişmek için? Ayrıca bu HDD'de virüs varsa, laptop'a USB ile bağlarsam laptop'a da virüs bulaşır mı?

Dosya Ekleri

• IMG_2792-min.JPG
    816,8 KB · Görüntüleme: 75
  • IMG_2793-min.JPG
    859 KB · Görüntüleme: 53
  • IMG_2794-min.JPG
    855,5 KB · Görüntüleme: 52
  • IMG_2795-min.JPG
    755,6 KB · Görüntüleme: 79
  • IMG_2796-min.JPG
    799,9 KB · Görüntüleme: 70
Son düzenleyen: Moderatör:
Bu olmayabilir sanki. Çünkü HDD'nin giriş soketleri baya eski duruyor.

Teşekkürler. Peki bu disklerde virüs varsa USB ile kendi bilgisayarıma bağladığım zaman virüs bulaşma ihtimali var mıdır?
Evet virüs varsa bulaşabilir. Bunun garantisini veremem. Ayrıca çocukluk fotoğrafları gibi manevi değeri olan belgeleriniz yoksa, önerdiğim ürünü almamanız daha mantıklı olacaktır. 100 TL'ye ikinci el 1TB HDD satıyorlar.

Son düzenleme:
Teşekkürler. Peki bu disklerde virüs varsa USB ile kendi bilgisayarıma bağladığım zaman virüs bulaşma ihtimali var mıdır?
Bilgisayarinizda calisan herhangi bir antivirus o zamandan kalan virusleri kesinlikle tesbit edebiliyordur. Ucretsiz olan bir tanesi yeterli gelecektir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…