Zamanında 2007 çıkışlı bir masaüstü bilgisayara kurmuştum ve masaüstünde gezinilemeyecek derecede konforsuz ve performanssız idi. Windows 8 yeterli olacaktır diye düşünüyorum. Tabi bahsettiğim cihazda hem grafik işlemcimin sürücüsü desteklenmiyordu hem de 2 GB DDR2 RAM bulunuyordu. Tabi kullanacağınız yazılımlar Linux'da destekleniyor ise onu da değerlendirmekte fayda var.
Bahsettiğim Pentium 4 serisi NX-bit destekli 5x0J, 5x1, 6x0, 6x1 ve 6x2 serileriydi. Mesela Pentium 4 530 gibi NX-bit desteklemeyen bir işlemcin varsa zaten kuramazsın. En azından J ibareli olması gerekiyor.
Bahsettiğim Pentium 4 serisi NX-bit destekli 5x0J, 5x1, 6x0, 6x1 ve 6x2 serileriydi. Mesela Pentium 4 530 gibi NX-bit desteklemeyen bir işlemcin varsa zaten kuramazsın. En azından J ibareli olması gerekiyor.
Bahsettiğim Pentium 4 serisi nx-Bit destekli 5x0J, 5x1, 6x0, 6x1 ve 6x2 serileriydi. Mesela Pentium 4 530 gibi nx-Bit desteklemeyen bir işlemcin varsa zaten kuramazsın. En azından j ibareli olması gerekiyor.
Windows gibi bloatware uygulamalara sahip ve fazlaca kaynak tüketen işletim sistemini neden eski bir bilgisayara önereyim ki? 2008 model Core 2 Duo P8600, 3 GB RAM, 120 GB SSD bir laptop bile bayılıyordu resmen, neden böyle bir bilgisayarda Windows 10 kullanılsın ki? Eğer Windows 7 desteği devam etseydi Windows Thin PC önerirdim. Bir Linux dağıtımı kadar kaynak kullanıyor.