Çok fazla radyasyon alıyorum

DarkAngel789

Hectopat
Yaz tatili başladığından beri günde yaklaşık 8 saat laptop 4-5 saatte telefon kullanıyorum. Her gece saat 3-4 arası yatıyorum. Aslında fiziksel olarak hiçbir sorunum yok hatta daha iyiyim ama psikolojik olarak kendimi çok riskli bir şeye zorluyormuşum gibi geliyor. Acaba sağlık sorunu olur mu?

Son düzenleyen: Moderatör:
Ben sabah 9 10 civarı yatıyorum, belki 12 1 gibi. Spora falan da gidiyorum şu an gözle görülebilir bir etki yaşamadım, uzun süre ilerlerse bağışıklılık sisteminin düşeceğini düşünüyorum, fakat şu anlık bir yan etki yok.

Ben sabah 9 10 civarı yatıyorum, belki 12 1 gibi. Spora falan da gidiyorum şu an gözle görülebilir bir etki yaşamadım, uzun süre ilerlerse bağışıklılık sisteminin düşeceğini düşünüyorum, fakat şu anlık bir yan etki yok.
Eyvallah reis iznin olursa bir şey soracağım bağışıklık sistemi sadece psikoloji ile güçlenir mi? Yani demek istediğim şu mesela kanser hastası biri yeneceğine inanırsa gerçektende yeniyor üzülürse öleceğini düşünürse ölüyor acaba aynı durum bağışıklık sistemi içinde geçerli mi?

Mesela ben 2 defa corona oldum ve doktora gitmedim normal grip gibi atlattım sadece biraz daha halsizdim.

Eyvallah reis iznin olursa bir şey soracağım bağışıklık sistemi sadece psikoloji ile güçlenir mi? Yani demek istediğim şu mesela kanser hastası biri yeneceğine inanırsa gerçektende yeniyor üzülürse öleceğini düşünürse ölüyor acaba aynı durum bağışıklık sistemi içinde geçerli mi?
Bağışıklılık sistemi yediğin yemeklere ve az da olsa psikolojiye bakar, kendine nasıl inandırırsan vücudunda o öyle olur, kötü düşünürsen kötü olur anlayacağın. Ama ilk planda nasıl beslendiğin göz edilir. Ben yaklaşık 1 hafta falan dışardan yemek yemiştim sonra 3 gün yataktan kalkamadım. Bağışıklılık sistemim düşmüştü büyük ihtimal.

Laptop ve modemden alacağın radyasyon etkili olmaz vücudunda çok taktıysanız kafaya kaktüs koyabilirsiniz masaya az da olsa radyasyonu çeker.
Kaktüs çokta engellemez, 100 Radyasyon alıyorsan bunu 85 90 yapar.

Ayrıca ;
x : Kaktüslerin diğer herhangi bir cisimden daha fazla radyasyon soğurduğunu gösteren hiçbir bilimsel veri bulunmamaktadır.

@Scaryo

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı