Çok fazla su içmek ölümcül mü?

şahıs

Hectopat
Yer
Aksaray
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
ryzen 5 1600 Team T-Force Vulcan TUF Gaming Alliance 16GB (2x8GB) 3200MHz CL16 DDR4 Asus rx 550 4gb gigabyte b450m -h wd10ezex , suv400s37240g
Meslek
öğrenci
İnternette %50 ihtimalle ölümcül yazıyor. Ne kadar doğru 60 kg'yum tek seferde 1 ila 2 litre içiyorum günde yaklaşık 7 8 litre içiyorum. Ama böbreğimde ağrı vs. hissetmiyorum.

Kilona göre içtiğin su miktarı biraz fazla, fazla derken gereksiz. Neden o kadar içiyosun? İnsanın günlük alması gereken bir sıvı miktarı var ve bu miktara gün içerisinde içilen çay çorba soda vs de dahil. Sen harici olarak neden bu kadar su içiyosun? Çok mu yoğun yani sana çok fazla ter kaybettiren antreman yapıyosun? Öyle değilse gerek yok bünyeni zorlamana. Ve evet çok aşırı sıvı almak ölümcül ama bu miktarı kimse sana söyleyemez. Her şeyin aşırısı zarar. Sadece susuz hissettiğinde su iç.

İlaç kullanıyorsan, damardan ilaç aldıysan veya anestezi içeren bir tedavi geçirdiyseniz. Vücuttan atılması için su miktarını yükseltmeni söylüyor doktorlar.

Lakin keyfe keder içiyorsan böbreklerin filtrelerini zorluyorsun bu ihtiyaç duyduğun zaman hastalık vaktinde böbrekler eskisi kadar performans göstermez.

Mideni ve safra kanallarını zorluyorsun bu ilerleyen zamanlarda başına dert açabilir. Sabahları bulantı yaşayabilirsin safra yüzünden. Mide asidin çok su yüzünden azalabilir veya sindirim problemleri yaşayabilirsin.

Hocam özellikle yemeklerde kuru şeyler yerken misal ekmes vs ağız tadımı değiştirince yarım bardak su içiyorum yaklaşık. Yemekte 2L yakın oluyor. Yani ağzımın tadı değişince susuz gibi hissediyorum.

Yemeklerde o kadar su içersen reflü olabilirsin dostum, yemekten yarım saat önce ve sonra hiç sıvı alınmaması öneriliyo.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…