Çok ince düşünmek

WolreaG

Hectopat
Makaleler
4
Yer
İzmir
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
RX 570, 8 GB RAM, i5-4590
Merhaba. Arkadaşlarımla konuştuğumda fikirlerimi dediğimde çok ince düşünüyorsun böyle üzülürsün diyorlar. 18 yaşındayım ve eğer bunu şimdi düzeltmezsem hayatım boyunca üzüleceğim. Bundan nasıl kurtulurum?

Bence kötü birşey değil. Düşünsenize, bir ortamda problem oluyor herkes çözümü aynı veya benzer şey olarak düşünürken siz olayın derinlerinde çözüm arıyorsunuz ve fikriniz daha farklı olabiliyor. Duygusal olmak çekingenlik değildir, saygı gösterişidir.

Kimsenin senin için bu kadar ince düşünmeyeceğini fark ederek başlayabilirsin. Ama bu kadar ince düşünebilme kapasitenin olması da ilerde bu ince düşünceyi hakettiğini gösteren biri karşına çıktığında işine yarayacak. Lanetlenmişsin gibi düşünme, doğru zamanda kullanman gereken bir gücün varmış gibi düşün.

Bence kötü birşey değil. Düşünsenize, bir ortamda problem oluyor herkes çözümü aynı veya benzer şey olarak düşünürken siz olayın derinlerinde çözüm arıyorsunuz ve fikriniz daha farklı olabiliyor. Duygusal olmak çekingenlik değildir, saygı gösterişidir.
Hocam mesela dün bir arkadaşımla konuşuyordum ve eski konuştuğum kızdı konu, ayrılmıştık ve vedalaşmamıştık bende vedalaşmak istediğimi ona dedim sonuçta lise aşkımdı benim dedim ve o bana ince düşünüyorsun onun sevgilisi var bence demen uygun değil dedi. Bende bu durumu çok yaşıyorum tabi güzeldir ama ince düşündüğüm şeyleri kafama takıyorum.

Kimsenin senin için bu kadar ince düşünmeyeceğini fark ederek başlayabilirsin. Ama bu kadar ince düşünebilme kapasitenin olması da ilerde bu ince düşünceyi hakettiğini gösteren biri karşına çıktığında işine yarayacak. Lanetlenmişsin gibi düşünme, doğru zamanda kullanman gereken bir gücün varmış gibi düşün.
Hocam ben hep içimde çok düşünen birisiyim tabii zamanı gelecek bunu güzelce kullanacağım ama bazen gereksiz yere ince düşünüyorum bunu sevmiyorum.

Hocam mesela dün bir arkadaşımla konuşuyordum ve eski konuştuğum kızdı konu, ayrılmıştık ve vedalaşmamıştık bende vedalaşmak istediğimi ona dedim sonuçta lise aşkımdı benim dedim ve o bana ince düşünüyorsun onun sevgilisi var bence demen uygun değil dedi. Bende bu durumu çok yaşıyorum tabi güzeldir ama ince düşündüğüm şeyleri kafama takıyorum.
Kesinlikle ve kesinlikle böyle bir vedayı çıkar aklından. Arkadaşın iyi ki sana doğruyu söylemiş.

Dediğim gibi duygusallık da bu işte böyle şeyleri kafaya takmayın.

Hocam ben hep içimde çok düşünen birisiyim tabii zamanı gelecek bunu güzelce kullanacağım ama bazen gereksiz yere ince düşünüyorum bunu sevmiyorum.
Lise yıllarımda düşünüp durmaktan kafamda senaryolarla yaşamaktan ve gerçekleşmemiş ihtimalleri kafamda döndürüp durmaktan uyuyamazdım. Sonra zamanla düşünüp durmanın hiçbir şeyi değiştirmeyeceğini fark ettim, kafamda 1000 senaryo da yaşasam yaşayacağımın sadece biri olduğunu fark ettim, üstüne üstlük gerçekleşmeyecek olan olumsuz senaryoları kafamda döndürünce onları yaşamamış olmanın da bir anlamı olmadığını fark ettim, gün içinde kendimi hep dolu ve meşgul tuttum, şimdi kafamı yastığa koydum mu uyuyorum.

Bende de çok düşünme olayı var.
3 4 sonrasını düşünüyorum en kötü yanı haklı oluyorsun her seferinde
Allah yardımcın olsun ne diyelim.

Bazı durumlarda ince düşünmek güzeldir, bazı durumlarda kötüdür. Mesela çevremdeki o kadar da samimi olmadığım arkadaşlar için ince dusunmuyorum. Çünkü bir karsiliginin olmayacağını biliyorum. Onların benim için uğraşmayacaklarini biliyorum.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı