Çok kötü durumdayım

Makaleler
1
Yaşadığım sorunları anlatmak istiyorum belki biraz rahatlamama ve çözüme kavuşmasına yardımcı olur.

Ben sıkıcı biriyimdir. Hem kendimi hem de karşımdakini istemeden bayağı sıkıyorum. Bunu çözmek için her şeyi yapmaya çalıştım olmadı. İnsanlarla konuşamıyorum. Biri bana özelden bir selam bile yazsa stresten karnıma ağrılar giriyor. Bir de bu stres olayını geçip rahatlasam bile düzgün bir cümle kuramam sadece boş konuşurum ve yine karşıdakini sıkarım. Bende hiç kimseyle konuşamadığım için hep müzik dinleyerek hayal kurarım. Günümün çoğunluğu hayal kurmakla geçiyor. Bu beni hem mutlu ediyor hem de çok üzüyor. Her hayal kurduğumda kendimi daha çok yalnız hissediyorum kendimi ezik gibi hissediyorum. Sonra ise takıntılarım var çoğunlukla yapmadığım şeylerden bile kendimi suçluyorum. Ya şunu yaptıysam? Ya birini istemeden kırdıysam? Ya şu fişe su döktüysem? Ya kasaya vurduysam gibi çok saçma ama benim taktığım şeyler. Hiçbir şeyden emin olamam. Günümün çoğunluğu bunlardan geçiyor ve artık ben bıktım. Bu yazıyı düşünüp yazmam bile 2-3 saati aldı ve hala çok kötü duruyor ama umarım beni anlamışınızdır.

Son düzenleyen: Moderatör:
Tanıdığımın bir sözü var. Sen bi rahat olsana yaaa

Ezik falan değilsin sürekli düşünerek körükleme, bunları yapmak yerine her gün ben normal bir insanım hatta çok düşünebildiğim için diğer insanlardan daha akıllıyım diyebilirsin! Karalar bağla bağla nereye kadar? Sana en güzel tavsiyem şu an için müzik dışında her gün ilgileneceğin ve üstüne gideceğin bir hobi bul veee ailenle vakit geçir

Not: Bir dönem ben de çok kötüydüm ve çareyi psikoloğa gitmekle buldum ön yargılarını kırarak bir psikolog'dan destek almalısın ben çok rahatlamıştım sana da öneririm.

Son düzenleme:
Farkındalık istersen kendine bir amaç belirleyip sürekli ben şu anda ne yapıyorum? Sorusu sorarak kendini daha iyi hissedebilirsin.

"Ya şu fişe su döktüysem?" ne hocam? Döktüyseniz dökmüşsünüzdür, dökmediyseniz dökmemişsinizdir. Paralel evrende yaptığınız şeye falan mı üzülüyorsunuz? Üzülmek için bahane bu. Hayır bu yazıyı yazmak için neden 3 saat harcarsınız ki? Ne yani hayatınızı etkileyecek bir işe girmek için bir yazı mı yazıyorsunuz? Küçücük bir şey için ölecek değilsiniz. Birisi sizi fena korkutmuş, yaşamaktan korkar hale gelmişsiniz. Hem bu kadar düşünmenize gerek yok. Birini istemeden kırsanız bile ne yapacak yani hayatı boyunca kin tutup sizi kötü duruma düşürmek için plan yapacak? Yarın unutacak.

Göndergesel işlevli kitap okumanı öneririm. Anlatma kabiliyetini etkiler diye düşünüyorum ve çok takmamlısın.

Rahat olman tek çözüm.

Belki saçma gelicelk ama çözüm yöntemi sunacağım takıntılı birisin bu doğru gibi anlattıklarını okurken karşındaki insana duyguların yansıyor bu iyi bir şey insanlar duygularını yansıtmakta sorun yaşar genelde ama şimdi onu boş ver 1.çözüm kendi kendine konuş cidden kapat kapıyı içindeki ruhla konuş dertlerini anlat ya da korkarım diyorsan yaşadıklarını şarkı şeklinde anlat yum gözünü sıkıntılarını şarkı gibi anlat 2.çözüm yere su pekmez bal yeri pis göstercek şeyler dök ve orayı temizleme içinden orayı temizlemek geçecek ama engel ol sık kendini müzik dinle 1-2 saate unutursun o pisliği ve boş vermeyide bu şekilde nasıl bir şey olduğunu anlarsın bu ikisini yaptıktan sonra gerçekten daha doğal ve duygusunu ifade etmeyi bilen iyi bir konuşma yapısına sahip biri olursun sesini de iyi kullanırsan belki sesinde duyulabilir değişiklikte olur bu da sana öz güven katar sorun olursa DM'den bana Instagram sorarsan oradan ses kaydı atarım bu kadar uzun yazmayı sevmiyorum umarım faydam dokurunur.

Benimle sabah akşam konuşabilirsin Discord'dan. Gece gündüz müsaitim.

Yazdıklarınız beni rahatlattı teşekkür ederim hepinize. Verdiğiniz tavsiyeleri dikkate alacağım.
Çok teşekkür ederim ama galiba herkesin cevaplarından anladığım kadarıyla ben çok korkağım. Bu sosyal'de bile birine cevap verirken strese girmem bunu açıklıyor galiba ama herkesin yazdıkları bana biraz daha cesaret getirdi dediklerinizi dikkate alacağım tekrar teşekkürler.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…