Çok mutsuzum

Shyquick

Hectopat
Makaleler
1
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Amd Ryzen 7 8845HS, RTX 4070, 32 GB Ram, 1 TB SSD, 2K, 17.3 inç, 240 Hz.
Merhaba arkadaşlar. Genel olarak hayatımdan çok mutsuzum. Anlatmaya başlayayım. Format atıyorum. Format atarken seçtiğim şeyleri yanlış seçtiysem diye tekrar format atasım geliyor. Sonra bunu telefona videoya alarak çözdüm ama mesela format attım. Odama annem geldi o zaman tekrar format atasım geliyor. İllaki belli bir düzen takıntım oluyor. Mesela kurulum yaparken bazı yerleri 5-6 defa basmak istiyorum. SSD biçimlendirirken 10 defa yapmam gerekiyor. Videoya alıyorum bunu. Odaya birisi gelince tekrar format atasım geliyor. Kurulum ekranında kimse beni rahatsız etmemesi lazım.
İkinci bir durum ise bugün dışarı çıktım. Pizza yemeye gidiyorum tek başıma. Sokaktan böyle geçerken arkadaşlarımla anılarım geliyor. Sadece 2 tane arkadaşım var ve onlarla da çok mutluydum. Her ne kadar benimle çok ilgilenmeseler de. O ikisi kardeş gibiler. Benimle pek öyle değiller. Onlar üniversiteye gidiyor. 2 haftalığına geldiler ve onlarla beraber oturduk. Bir kez gezdik. Kendileri farklı bir ilçeye falan gitmişler bensiz. Ben 11.sınıfım. Okulda olmasaydın seni de alırdık dediler ki haklılardı. Okula gitmemiştim ama okula gitmediğimden haberleri yoktu. Bugün pizza yemeye giderken bir gözlerim doldu. Sonra pizzacıya gittim. Pizza da çok yerdik onlarla. Pizzacıda otururken yine bir içim garip oldu. Sonra da AVM gidip oturup kahve içtim. Orada da çok içim garip oldu. Çok kötü oldum. Sanki yaz günüymüş gibi bir hava vardı. Kahve içtikten sonra sanki böyle arkadaşlarım evlerinde onlara gidecekmişim gibi his vardı. Cumartesi günü gittiler. İkisi farklı illere. Onları otobüsle yolcu ederken içim çok kötü oldu. Dün hava sıcaktı ama o an otogar çok soğukmuş hissi geldi. Yolcu ettikten sonra gittiler de şöyle eve gidiyorum. Çok üzgündüm. Zaman da çok çabuk geçiyormuş onu öğrendim.

Daha çok gençsin kankam. Bir hobi falan bulabilirsin. Hepimizin çok mutsuz hissettiği dönemler oluyor. Üniversite planları kurabilirsin. Çok yüksek puan almana falan gerek yok. Yeni bir şehre gitmek vs. kendi hayatını kurmak iyi gelebilir. Anlattıklarına göre o kadar da kötü görünmüyor. Sağlığın yerindeyse kalan her şey çözülür. Onun dışında takıntı problemin için de çok kafa yormamaya çalış. Bir şeyler ile meşgul olmadığın için sanıyorum böyle şeylere takılıyorsun. Nasıl hissettiğini anlayabiliyorum. Zaten bir işin gücün, farklı uğraşların olunca bunlar aklına bile gelmeyecek. Ucundan bile geçmeyecek En iyilerini diliyorum

Senin ilacın para. Biraz egonun yükselmesi lazım. Para görmen lazım. Amcan, abin, dayın, kız arkadaşın varsa ortamı değiştirebiliyorsan birkaç haftalığına farklı bi evde farklı bi hayat yaşa. spor gibi yeni alışkanlıklar edin.

Okulda akran zorbalığı görüyorum bir çocuk tarafından. Onun dışında bende OKB var galiba. Sürekli çamaşır yıkıyorum. Temiz olan kıyafetimi tekrar yıkıyorum. Arkadaşlarımı kıskanıyorum. Hiçbir başarım yok. Düzgün ders çalışamıyorum. Derslerde çok geri kaldım. Anlıyorum ama çalışmıyorum. Konular yığıldı kaldı.

Hocam özel dersten spora vakit kalmıyor. Ev ortamında bir şeyler yapmam lazim. Ailemle şu sıralar anlaşamıyorum. Ailemin durumu iyi. İyi bir laptop var. Ailem biraz cimri. Sürekli lazım olur diye az harcıyorlar. Arkadaşlarımla buluşamıyorum. Çok korumacılar. Dışarıda bir yemek yesem nerdesin ne yapıyorsun diyorlar. Oysa arkadaşlarımın ailesi öyle değil.

En ana sorunun OKB senin. İyileşmeye bakmalısın öncelik olarak
Doktora gitmek istiyorum ama ailemin izin vereceğini sanmıyorum. Ailem de farkında aslında. Dün hasta olduğumu daha iyi anladı ve doktora gitmek ister misin dedi. Gözlerim parladı bi anda. Keşke deseydim olur gidelim diye. Gerçi ne fark edecek. Gider psikolog yanına. Doktorla baş başa bile kalamam. Ne anlatacağım ki.

Son düzenleme:

Bende de OKB vardı, seninki kadar fazla değildi ama vardı. Nedenini bilmiyorum ama OKB olduğu zamanlar mutsuzdum, psikolojim de aşağı doğru gidiyordu nedense. Yani çözümün ana maddesi OKB bence. Keşkeye gerek yok, düşündüm taşındım gideyim diyeceksin ailene.

Ne yapsan mutlu olursun ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…