Çok pısırığım ve heyecanlıyım

Narqo

Hectopat
Makaleler
2
Öncelikle herkese iyi Sosyaller. Benim babam ailesi tarafından aşırı ezilmiş biri ve buna bağlı olarak tabiri caiz ise aşağılık kompleksine sahip biri çocukluğumdan beri hep ailesine yaranmak ben güçlüyüm imajı vermek için bizi hep ezdi ve beni sindirdi. Annemi ezmesine ses çıkaramıyorum doğruları bildiğim halde söyleyemiyorum dilim tutuluyor resmen, ayrıca günlük hayattada birisi ufacık sesini yükseltse ürküyorum yerin dibine girmek istiyorum saçmalıyorum. Birisiyle kavga edeceğim zaman elimi dahi kaldıramıyorum resmen bir şey tutuyor beni ayrıca hiç soğukkanlı metanetli biri değilim çabuk heyecanlanıyorum davranış kontrolümü kaybediyorum. Ne yapabilirim? Tavsiye verirseniz sevinirim.

Özgüven eksikliği.
Spor yap, iyi beslen, iyi uyu.
Derslerine çalış, kitap oku.
Seni olumsuz etkileyen insanlardan mümkünse fiziksel değilse zihinsel olarak uzak dur. Ayrıca hayatın geneli böyle alışırsan iyi olur. Yaşadığın şeyler sana özel durumlar değil. Çatışmalar hep olur, başa çıkmayı öğrenmelisin.

Yani hocam belki psikolog'a gitmeyi deneyebilirsiniz içinizi dökebilirsiniz. Anladığım kadar kötü bir geçmişiniz ve ardından gelen özgüvensizliğiniz var. Bana kalırsa bir felsefe edinip ona benzemenizdir. Eğer kalıplı biri iseniz spora gidip özgüven point kasabilirsiniz. Zayıf ve cılız biri iseniz zor bir durum.

Öncelikle kaç yaşındasın?
14 Yaşındayım.

Yani hocam belki psikolog'a gitmeyi deneyebilirsiniz içinizi dökebilirsiniz. Anladığım kadar kötü bir geçmişiniz ve ardından gelen özgüvensizliğiniz var. Bana kalırsa bir felsefe edinip ona benzemenizdir. Eğer kalıplı biri iseniz spora gidip özgüven point kasabilirsiniz. Zayıf ve cılız biri iseniz zor bir durum.
Yardımınız için teşekkür ederim psikoloğa gittim ve takribi 3 aydır antidepresan kullanıyorum.

Özgüven eksikliği.
Spor yap, iyi beslen, iyi uyu.
Derslerine çalış, kitap oku.
Seni olumsuz etkileyen insanlardan mümkünse fiziksel değilse zihinsel olarak uzak dur. Ayrıca hayatın geneli böyle alışırsan iyi olur. Yaşadığın şeyler sana özel durumlar değil. Çatışmalar hep olur, başa çıkmayı öğrenmelisin.
Haklısınız hocam. Yardımınız için teşekkür ederim ama aynı evde bulunduğunuz bir insandanda uzak durmayı başaramıyorum pek:(

Öncelikle herkese iyi sosyaller. Benim babam ailesi tarafından aşırı ezilmiş biri ve buna bağlı olarak tabiri caiz ise aşağılık kompleksine sahip biri çocukluğumdan beri hep ailesine yaranmak ben güçlüyüm imajı vermek için bizi hep ezdi ve beni sindirdi. Annemi ezmesine ses çıkaramıyorum doğruları bildiğim halde söyleyemiyorum dilim tutuluyor resmen, ayrıca günlük hayattada birisi ufacık sesini yükseltse ürküyorum yerin dibine girmek istiyorum saçmalıyorum. Birisiyle kavga edeceğim zaman elimi dahi kaldıramıyorum resmen bir şey tutuyor beni ayrıca hiç soğukkanlı metanetli biri değilim çabuk heyecanlanıyorum davranış kontrolümü kaybediyorum. Ne yapabilirim? Tavsiye verirseniz sevinirim.

Dostum, kitap okumak müzik dinlemek kendi kendine konuşman iyi gelir. Yaşıtın dahi olsa mutlaka haklı olduğun konuda kendini savun. Az çok savunmayı benimseyeceksin. Annene laf mı etti o zaman üflersin üstüne babanın. Spor da bayağı iyi bir etken deneyebilirsin.

Dostum, kitap okumak müzik dinlemek kendi kendine konuşman iyi gelir. Yaşıtın dahi olsa mutlaka haklı olduğun konuda kendini savun. Az çok savunmayı benimseyeceksin. Annene laf mı etti o zaman üflersin üstüne babanın. Spor da bayağı iyi bir etken deneyebilirsin.
Haklısınız her şey zamanla yoluna girer umarım. En çok korktuğum şey ileride kendi eşi ailesi tarafından ezilen lafı geçmeyen birisi olmak.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı