Mantıksız değil. Bu bilgiyi nereden duydunuz bilmiyorum ancak ihtimal olarak şu şekilde bir zararı olabilir.

Çok fazla sekmeden ziyade, çok fazla veri ve çeşitli sitelere girmek zararsız olsa dahi bug olan bir siteye girdiğinizde. Çökme vb. durum yaşanabiliyordu, sistemde yavaşlama vb. olabiliyor teknik özelliklere göre.

Eğer sisteminizde de benzeri bir açıktan yararlanan zararlı gizleniyorsa, bu açık oluştuğunda bazı verileriniz zararlıyı oluşturan server'a aktarılabiliyor çökme raporlarıyla birlikte. Tabi bu açık sadece sekmeyle veya siteyle olmuyor Yüklediğiniz programlarla da olabiliyor bunu çoğu kişi dikkate almıyor hala.

Biraz hortlatıyorum. Ama tüm herkese aşağıdaki uzantıları kullanmasını tavsiye ederim.
Özellikle Opera kullanıp kendi reklam engelleyicisi var diye diğer uzantılara bulaşmayan üyelerimize.
Bağlantıda önerdiğim reklam engelleme uzantıları yükleyin.

Ayrıca HTTPS everywhere uzantısını kurup şu ayarı açın.

Bu uzantılar ile İnternet üzerinde zararlı içerik barındıran sitelere, yanlışlıkla girme oranınız baya azalacaktır.
Nano adblocker aşırı reklam barındıran siteleri direk engelleyecektir. HTTPS everywhere güvenlik alt yapısı zayıf sitelere girişte uyarı verecektir. Tabi arka plan da Norton, Kaspersky gibi İnternt güvenliği için özellikler barındıran kaliteli bir antivirüs bulundurmanız yeterli olacaktır.

İşaretlediğiniz ayarı açmalarını önermem. Pek fazla yok, ama HTTP kullanan bir web sitesine girdikleri anda sebebini bilmedikleri bir hata ile karşılaşacaklardır. Ayrıca orada yazan tabir doğru değil. Bir eklenti sizin bilgisayarınız ile ana sunucu arasındaki bağlantıyı şifrelemeyecektir. Sitenin HTTPS sertifikası olup olmadığına bağlı bu.

HTTPS Everywhere yerine SmartHTTPS eklentisini öneririm. Çalışma şeklinden ötürü de daha hafif bir eklentidir aynı zamanda.

Geçmiş olsun dalga geçiyorsunuz ama şuan sisteminizde gizli bir trojen olduğunu görüyorum fazla sekme açmamaya çalışın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…