Çok Sevdiğim Öğretmenim

Herkesgibi

Megapat
Arkadaşlar yaklaşık Nisan aylarının başında dersimize girmeyen fakat benim çok sevdiğim, diğer hocalardan farklı gördüğüm bir TDE hocası ile nasıl tanışabilirim diye bir konu açmıştım. O konuya mesaj yazanlara öncelikle teşekkür ederim.

O konu hakkında fikri olmayanlara da kısaca özet geçeyim. Bizim okulda sadece belirli sınıflara giren bir bayan TDE hocası vardı, ben bu hocayı tüm hocalarımdan daha çok sevmeye başladım (Platonik gibi düşünün). Fakat şöyle bir sıkıntı vardı ki kadın beni tanımıyor bile! Benim de içim içimi yiyor onunla ne zaman tanışırım? Tanışır mıyım? Gelecek sene dersimize girer mi? şeklinde, ben de tanışma önerisi için belki sosyalde yaratıcı fikirli arkadaşlar vardır diye konu açmaya karar verdim ve açtım.

Neyse konumuza dönelim ben aklımda mükemmel bir plan kurup hocayla tanışmayı başardım (Çok mutluyum:D).
Aslında bakarsanız benim de dersle ilgili olduğumu görünce o da beni sevmeye başladı diyebiliriz.

Gelecek sene dersimize girecekmiş (Bunu öğrendiğimde havalara uçtum).
Sizden istediğim şey ise gelecek sene;
  • Onun dersinde en aktif öğrenci olmak için,
  • En sevdiği öğrencisi olabilmek için,
  • Onunla olan samimiyetimizi arttırmak için,
Bu 2 aylık süreçte neler yapabilirim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Önerim bu tür durumlardan çekinmeye çalış, lise sonunda boşa harcadığın zaman için pişman olabilirsin. İlla da öneri istiyorsan bir şiir grubu/topluluğu kurabilirsiniz. Ya da okul için -izinli bir şekilde- aylık kültür ve sanat dergisi çıkarabilirsiniz. Yine de vaktinizi bu tür şeyler için harcamayın derim. YKS gibi duvar varken...

Önerim bu tür durumlardan çekinmeye çalış, lise sonunda boşa harcadığın zaman için pişman olabilirsin. İlla da öneri istiyorsan bir şiir grubu/topluluğu kurabilirsiniz. Ya da okul için -izinli bir şekilde- aylık kültür ve sanat dergisi çıkarabilirsiniz. Yine de vaktinizi bu tür şeyler için harcamayın derim. YKS gibi duvar varken...
Tam tersine derslerime çalışmama moral oluyor.:D

Dersinde en aktif öğrenci olmak için derslere ilgili olduğunu göstermelisin. Sorduğu sorulara ilk sen cevap vermeye çalış mesela. Bunun için bu iki aylık süreçte okullar açıldığı zaman işlenecek derslere şimdiden göz gezdirebilirsin.

Bu derste başarılı olmak istiyorsan kitap kurdu olmalısın. Zaten okudukça dersin ne kadar kolay olduğunu anlayacaksın. Hocandan sana roman önermesini isteyebilirsin. ''Şair burada ne demek istiyor'' sorusunu sen cevaplayabilirsin.

Samimiyet ne seviyeye gelir bilemiyorum, mutlu oluyorsan sorun yok. Ama şöyle bir şey olursa da konu açmazsın sanırım. :D

kemal sunal mektup .jpg

Ben de diyorum kendime, bu Abraham niye sürekli kalem, defter, kitap, yazı yazma, okul ile ilgili konular açıyor. :D Eski konuyu hatırlatınca jeton düştü bende. :p

Eğitim hayatında başarılar diliyorum. Umarım dilediğin mesleği yaparsın gelecekte.

"Domuz derisinden post olmaz, eski düşman dost olmaz" diye boşuna dememişler. Öğretmenine karşı beslediğin sevginin türünü iyi ayarla derim.

Ve kimseye karşı "Yaranma çabası içerisine girme", ters tepki yapabilir.

Hiçbir hocayı sevme. Sen onu aşırı sevip saygı duyarsın. Ama o sana olan sevgisini sınav zamanı 100'lük sınav kağıdınla sınıfın yaramazlarını geçirmek için uğraşır. Başıma geldi.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı