Çok sık mavi ekran hatası

İşletim sistemi
Windows 10

MustafaDGNLR

Decapat
Daha fazla  
Minidump Rapor Linki
https://drive.google.com/file/d/1jghVSwVuOjnj8SCEIHXkd60E8dtAFQ0q/view?usp=sharing
RAM
Team T-Force Vulcan TUF Gaming Alliance 16GB (2x8GB) 3600MHz
SSD veya HDD modeli
Kioxia Exceria Serisi Sata 3.0 SSD
Ekran kartı
SAPPHIRE Rx6650xt Pulse Radeon Gamıng Oc Amd 8gb
Anakart
Gigabyte B550m Ds3h 4000mhz(OC) Ddr4 Soket Am4 M.2
İşlemci
AMD Ryzen 5 5600G
Bir süredir mavi ekran alıyorum. AMD'nin 24.12.1 driverını kullanırken herhangi bir problem yoktu. Ancak 25.3.1'e geçtiğimde oyunlarda ve uygulamalarda iken mavi ekran almaya başladım. Sonrasında sorunun driver da olduğunu düşünüp, tekrar 24.12.1'i kurdum. 2 hafta falan gayet iyiydi. Ama 2 haftadan sonra tekrar mavi ekran almaya başladım. Hatta bilgisayarın başlatma ekranında şifre girerken bile mavi ekran aldığım oldu. BIOS'a girip ayarları varsayılana çektim. Hiçbir faydası olmadı. Gene orada burada mavi ekran aldım. Driver ı tekrar silip kurdum. Tekrar kurunca düzeldi gibi oldu ama Cinebench kurarken 1 kere mavi ekran verdi. Ekran kartına superposition, FurMark testleri yaptım. Sıcaklık haric değerler normal gibiydi( 78 derece gördü). İşlemciye Cinebench testi yaptım. Aldığı puan ortalamanın biraz altında galiba. Ancak 1 sene önce yaptığımda daha fazla puan almıştı, düşüşün sebebini anlayamadım. Geçen seneye göre sadece ekran kartımı değiştim. SSD sağlığına baktım %88 çıktı. Bir de bir ara bilgisayarı temizlemiştim. Ekran kartının tozlu yerlerini hafif nemli bir bezle silmiştim ( zarar görecek yerlere dokunmadım). Yani işin içinden çıkamadım. Hala arada bir donmalar takılmalar oluyor. Her an mavi ekran verecekmiş hissi oluştu artık. Neyle alakalı olduğunu anlayamadım. Yardımcı olabilirseniz çok minnettar olurum.

Düzeltme: Bu yazıyı yazdıktan sonra virüs taraması yaparken 2 kere daha mavi ekran aldım.

Dosya Ekleri

• Ekran Alıntısı.PNG
    45,2 KB · Görüntüleme: 35
  • Ekran Alıntısı.PNG
    42,2 KB · Görüntüleme: 31
Son düzenleme:
Hocam test bu şekil. Problem çıkmadı ram lerde

Dosya Ekleri

• 20250418_010646.jpg
    135,8 KB · Görüntüleme: 19
  • 20250418_010624.jpg
    202,4 KB · Görüntüleme: 21
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…