Çok soğukta kaşınma

CLANSA

Hectopat
Makaleler
1
Arkadaşlar klima açık bizim evde 7/24. geceleri PC başındayım. Klima açık olduğu için ev soğuk kalıyor. Ben de geceleri klima açıkken bir süre sonra sadece el parmaklarımda kaşınma oluyor. Ama normal kaşınma değil. Kaşıyorum geçmiyor sanki parmağımın içi kaşınıyor. Bir 2 dakika falan sürüyor böyle. Öyle bir kaşınıyor ki titriyorum kaşıntıdan. İnternete yazdım herhangi bir şey çıkmadı. Sizce bir hastalık olabilir mi? Başka bir yerimde değil ama sadece parmaklarda oluyor. Genellikle sol yüzük parmağında.

Alerjidir muhtemelen. Evde egzama vs. kremleri varsa sürmeyi deneyin. Olmazsa bir sağlık ocağına ya da eczaneye görünün.

Klimanın açık olduğu tüm süre boyunca 2 dakikacık mı kaşınıyor? Sonra geçiyor mu?

Böyleyse pek anlamlı değil.

"Soğuk ürtikeri" denilen alerjik bir durum var ancak onda soğuğa maruz kalan bölgeleriniz kabarır, kaşınır, kızarır vs. 2 dk kaşındı geçti gibi bir hastalık değil.

2 dakika kaşınıyor kaşıdığım halde kaşınmam geçmiyor. Sonradan düzeliyor haftada 1 kere falan.

Dediğiniz gibi oluyor kızarıyor vb.

Dediğiniz gibi oluyor kızarıyor vb.
Kaşıdıktan sonra kızarır zaten, o normal. Önemli olan soğukla karşılaştığınızda kendi kendine kabarıp kızarması, bununla beraber kaşınması.

Haftada bir kez 2 dk olan bir şey pek alerjik gibi gelmedi bana. Çok daha sık ve uzun süreli olurdu, ne de olsa koşullar hep aynı.

Büyük ihtimalle sinek, psikoloji vs bir sebeple kaşınıyorsunuz, kaşıdıkça daha kötü oluyor. Yine de 18 yaşından küçükseniz çocuk bölümüne, büyükseniz dahiliyeye randevu alıp sorabilirsiniz. Gerekli incelemeleri değerlendirmeleri yaparlar. Gerekli görürlerse alerjiye yönlendirirler.

Bu arada yazmayı unuttum şimdi de oluyor hatta. Elimde 2dk ayağımda 15-20dk hatta 30dk kaşınıyor. En az 15dk kaşınıyor ayak baş parmağım sadece. Sadece ayak baş parmağım. Sağ sol fark etmiyor aynı anda da oluyor şu an öyle mesela 20 dakikadır. Yanıyor, şişiyor çok kaşınıyor geçmiyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…