Çok ve gereksiz davranışlarımı nasıl düzeltirim?

Makaleler
49
Merhaba,

Herkesi arayıp duruyorum ve insanları sıktığımın farkındayım. Bu durumla ilgili birçok psikologla görüştüm, fakat bir türlü çözüm bulamadım. Susmayı defalarca denedim ama başarılı olamadım. Bu şekilde hayatımın devam etmesini istemiyorum.

Amcam bana "Ektiğini biçiyorsun" dedi. Ne anlama geldiğini soracak olursanız, sürekli birilerini rahatsız etmem, insanları fazlasıyla etkiledi. Ben de onların bıktıklarını düşünüp, geri dönüp bakmadılar. Evet, tüm suç bende, ama konuşma alışkanlığım bir türlü düzelmedi. Haziran'da 24 yaşına gireceğim, ama hâlâ bu konuda bir değişiklik olmadı. Psikolojik rahatsızlığımı bilenler vardır burada, ancak bunlar psikolojik değil, tamamen kendi davranışlarım.

İnsanlara göre ben çok ve gereksiz konuşuyorum. Mesela veri depolama konusunu o kadar çok araştırdım ki, bilen veya bilmeyen herkese sordum. Bu da insanları sıktı. Artık veri depolama "rahibi" oldum, tabiri caizse. Ne yapacağımı biliyorum ama yine de devam ediyorum.

Susma eylemleri gösterdim kendime, ama işe yaramadı. Tamamen susmak iyi bir şey mi, yoksa değil mi? Ben bu şekilde hayatıma devam etmek istemiyorum. Sıkıldım.

Bir örnek vermek gerekirse, abilerim üç kişi bulmuş, dördüncü kişiyi arıyorlar, 101 oynamak için. Ben de varım diyorum, dördüncü kişi olarak, ama beni kale alan olmuyor. Beni bir kere çağırdılar, o da kimseyi bulamadıkları için. Acaba ben bir "alet" miyim? Sizce ne yapabilirim?

Technopat Haberler

Geri
Yukarı