Çoklu client kullanılan oyunlar için FX 8350 sistemi yükseltme

berdan22

Hectopat
Daha fazla  
Bilgisayarımda işlemci olarak FX 8350 kullanıyorum. İşlemcim bana her konuda yeterli oluyor oyun vb. çoklu işlemde ancak Metin2 oyununda multiclient yaptığım zamanlar yani +8 client CPU kullanımı %100 oluyor ve performansta minik kayıplar oluyor.
Anakartım Asus M5A97 R2.0. Vatan'da çok eski olduğunu öne sürdükleri anakartım en son FX 8370'i destekliyor. Pek bir fark yok 8350 arasında. Sizce anakart ve işlemci değiştirmemin performansa çok fazla yararı olur mu? Sadece Metin2 ve diğer online oyunların multiclientleri için 8 oyundan sonra kasma işlemi çok oluyor. Buna nazaran 8 GB 1600 MHz RAM'in %50'sini ancak kullanıyor. Sizce para harcamaya değer mi? Eğer değiştirmem gerekirse 1300 TL'ye önerebileceğiniz bir anakart + işlemci kombinasyonu var mıdır?

Son düzenleyen: Moderatör:
FX serisi, mimarisi itibariyle verimsiz bir seri. Tekil çekirdekte işlem başına düşen kas gücü de günümüze nazaran oldukça düşük. Platform değişikliği şart.
1300 liranın üstüne elinizdeki işlemci, anakart ve RAM'i de satarak bütçenizi yükseltin. Zira RAM de değişecek.
Bu durumda en az 1750 lira bütçeniz olacaktır. Tahmini fiyatlarla şu şekilde bir yükseltme yapabilirsiniz;
  • Ryzen 5 1500X: 790 TL
  • Gigabyte GA-AB350M-Gaming 3: 390 TL
  • GSKILL 8GB (1x8GB) RipjawsV Kırmızı DDR4 3000MHz CL15 1.35V Dual Kit RAM: 380 TL

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı