Bu arada virüs taraması da yaptım.
Tabi bu sırada yine;
- Unexpected kernel mode trap ve
- IRQL not less or equal hataları almadan geçemedim
M.2 ssd'min yerini değiştirdim. Alttaki ufak slot a taktım. Sanki fazla rahat yuvasında. Çok oynuyormuş gibi geldi. Ayrıca memtest i XMP kapalı olarak mı yaptım yoksa açık mı hatırlamıyorum. O kadar çok şey yaptım ki kafa gitti... Resmen not almaya başladım.
Bu sistem için adam öldürürler yahu.. Herşey yeni ve paketlerini ben açtım. Yapamadım, o kadar para boşa gitmiş gibi üzgün hissediyorum...
Son durumdan haberdar edeyim,
Yeni almış olduğum XPG marka 512GB M2 SSD'yi çıkartıp eski 120GB'lık SATA3.0'dan bağlanan ssd'mi taktım ve aynı sistemi ona da kurdum. 3 saate yakın oldu ve hata mesajı veya mavi ekran almadım.
Çıkarım:
1- Yeni aldığım M2 SSD bozuk...
2- Yeni aldığım M2 SSD anakartla uyumsuz(mümkün değil anakartın supported listesine bakarak almıştım)
3- Eski SSD HDD çoh süppper olmalı ki hata vermeden çalışmaya devam ediyor.
4- Yeni aldığım ve bozuk olduğuna inandığım XPG 512Gb M2 SSD değişime gidecek.
Şimdi, bunlar benim çıkarımlarım ancak, birşeyleri yanlış yapıyor olma ihtimaline karşı soruyorum;
Arkadaşlar ne yapmalıyım?
Not: mavi ekranların hepsini araştırdım. Genel olarak şöyle açıklıyorlar;
"Hardware sorunu olabilir de olmayabilir de, software sorunu da olabilir ama olmayabilir de. Driver lar çok yapar bu sorunları ama yapmayabilirler de. Yani Herşey olabilir de olmayabilir de
Böyle sistem stable hale getirilmez bence. 1-2 hata olsa anlarım da, bu kadarı biraz fazla...
Yapılacaklar listemiz ise şöyle devam ediyor;
(Sorunun herşeyde olabileceğini ve hiç birşeyde olmayabileceğini bilirek
- Bios update edilecek
- OS updateleri yapılacak
- Driverların son sürümleri yüklenecek(bazen önceki sürümleri de gerekebiliyor)
- Bios'da gözüne kestirdiğin gibi OC yapmayacaksın.
- Her program kurulumundan sonra restart vereceksin ki sistem rahatlasın.
- Hata almaya başladığında, nereden geldiğini bilemeyeceğin için önce;
- Memory diagnos çalıştırılacak, memtest+4 yapılacak, "sfc /scannow" "chkdisk /f /r" ve "Ccleaner" da çalıştırılacak.
Devamını ekleyiniz lütfen...