Çoklu monitör kullanımında oyun ve uygulamaları istenilen ekranda açmanın yolu var mı?

CinderEssia

Yoctopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
CPU : AMD Ryzen 9 5900X
GPU 1 : Zotac RTX 4060 8GB
GPU 2 : Gigabyte GTX 960 4GB
RAM 2x : Corsair Vengeance RGB PRO 16GB 3200mhz
RAM 2x : Corsair Vengeance RGB PRO 8GB 3600mhz
SSD : MLD M300 1TB 3300MB-3100MB NVMe M.2 2280
MOBO : MSI B550-A PRO 2.0
PSU : Corsair RM750
selam,

Yeni yeni yayın ve içerik işlerine girmeyi düşünüyorum. Bunun için 3 ekranlı bir kurulum yaptım ama kafamı karıştıran bir şey var.

• 1. ekran: oyun oynayacağım ve video/film izleyeceğim ekran. Yayını da buradan vermek istiyorum ama bu ekranın ana ekran olmasını istemiyorum. Çünkü ana ekran yaptığımda yanlışlıkla uygulamalar burada açılıyor ve oyun sırasında ekrana düşmesini istemediğim şeyler çıkabiliyor.
  • 2. ekran: asıl ana ekranım olsun istiyorum. Linkler, uygulamalar, tarayıcı falan hep burada açılsın. Buradan kontrol ettikten sonra istersem 1. ekrana sürüklerim.
  • 3. ekran: dikey konumda, sadece Discord ve sohbet uygulamaları için.

Benim derdim şu: 1. ekranı ana ekran yapmadan, oyunları hep orada başlatabilmek. uygulamalar ve linkler 2. ekranda açılsın ama oyunlar otomatik olarak 1. ekrana gelsin istiyorum.

Bunu yapmanın bir yolu var mı? Windows'ta ayar mıdır, yoksa ek program mı gerekiyor?

Hocam oyunları ya Windowed ya da Borderless Window şeklinde çalıştırıp yan ekrana taşımanız gerekiyor. ya da oyunun içinde monitör seçeneği varsa dilediğiniz monitörde açılacak şekilde oradan da ayarlayabiliyorsunuz. Ama bunun dışında başka bir çözümü yok sanırım.

Oyun içinde yapıyorum halihazırda fakat birçok oyunda bu özellik yok maalesef. Oyunu ana ekranda açıp yan ekrana alınca da sadece açıldığı monitörün Hz ile çalışyıor. Ana monitör yaptığım monitör 60 Hz. Oyun oynadığım 200 Hz. Altta açtığım da yukarı alsam bile 60 Hz üstüne çıkmıyor oyun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…