Cold boot mavi ekran hatası

Yer
Würzburg, Deutschland
Daha fazla  
Aktif olarak kullanmakta olduğum 8 yıllık Lenovo G510 20238 model laptop son 3 senedir düzenli olarak mavi ekran vermekteydi. Sorunu bulmak için denemediğim yöntem kalmadı (2. GPU'yu deaktif etmek, Wi-Fi kartını çıkartmak, sadece batarya ya da prizde kullanmak, SSD'yi DVD slotuna takmak, onlarca Memtest...). 1-2 adet driver sorunu olduğunu anladıktan sonra doğru kurulumlar yaparak son 2 senede aldığım BSoD'ların %90'ı sadece uzun süre kapalı kaldıktan sonraki ilk çalıştırmada almaya başladım. Geçtiğimiz günlerde belki RAM kaynaklıdır diye çok ilginç bir şey denemek istedim ve laptopu her sabah açmadan önce ters çevirip fön makinesıyla RAM'i 45 saniye kadar ısıtıp öyle başlatmayı denedim ve yıllar sonra ilk defa cold boot yaparken hata almadım. Belki şanstır deyip birkaç defa daha denedim ve hiç hata almadım. Yaptığım bütün testlerde RAM sağlam çıkıyordu fakat aldığım bütün hatalar RAM kaynaklı olduğuna işaret ediyordu. Aynı model 2022 43. hafta üretim bir RAM alıp bugün kullanmaya başladım, ilerleyen günlerde sonuçları yazacağım. Benzer türde sorunlar yaşayanlar var ise umarım bu yazdıklarım bir fikir verebilir.

Güncelleme: Yıllardır bana çile çektiren şeyin RAM olduğu kesinleşti, sorunsuz çalışıyor artık.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…