Cold War yüksek CPU kullanımı

Maxen

Hectopat
  • Sapphire RX 5500 XT 8 GB.
  • R3 3100.
  • Gigabyte B450M S2H V2.
  • SanDisk Ultra 3D M.2 SSD.
  • 2x8 G.Skill Ripjaws V 3200 CL16.

Sistemim yukarıdaki gibi ama oyunu oynarken sürekli %80 %100 işlemci kullanımı ile karşılaşıyorum. Bu yüzden drop yiyor ve oynanmaz hale geliyor. Tamam oyun sistem istiyor ama bu kadar da değil. Testlere baktım 40-50 kullanımı geçmediğini gördüm. FPS değerlerimde 100 -120 arası geziyor. Sıcaklıklar da şahane ekran kartı 72 derece işlemci 63. Ultra ayarlar 1080p oynuyorum. Sizce sebebi nedir?
Ekranın üstünde böyle bir yazı çıkıyor ve doluyor. Oyunu oynamazken zaten %70 cpu kullanıyor.
''compiling shaders to optimize performance during gameplay'' 1/4

Son düzenleme:
  • Sapphire RX 5500 XT 8 GB.
  • R3 3100.
  • Gigabyte B450M S2H V2.
  • SanDisk Ultra 3D M.2 SSD.
  • 2x8 G.Skill Ripjaws V 3200 CL16.

Sistemim yukarıdaki gibi ama oyunu oynarken sürekli %80 %100 işlemci kullanımı ile karşılaşıyorum. Bu yüzden drop yiyor ve oynanmaz hale geliyor. Tamam oyun sistem istiyor ama bu kadar da değil. Testlere baktım 40-50 kullanımı geçmediğini gördüm. FPS değerlerimde 100 -120 arası geziyor. Sıcaklıklar da şahane ekran kartı 72 derece işlemci 63. Ultra ayarlar 1080p oynuyorum. Sizce sebebi nedir?
Ekranın üstünde böyle bir yazı çıkıyor ve doluyor. Oyunu oynamazken zaten %70 cpu kullanıyor.
CPU yu o değerde kullanması, işlemcinin ve ekran kartının sıcaklık değerleri normal. 1080P en yüksek ayarlarda oynuyorsunuz. Arkada çok fazla açık şey varsa onun da etkisi yüksektir.

CPU yu o değerde kullanması, işlemcinin ve ekran kartının sıcaklık değerleri normal. 1080P en yüksek ayarlarda oynuyorsunuz. Arkada çok fazla açık şey varsa onun da etkisi yüksektir.
Arkada birşey açık deği.Ekranın üstünde böyle bir yazı çıkıyor ve doluyor. Oyunu oynamazken zaten %70 cpu kullanıyor.
İşlemci frekansları ne durumda? Güç kaynağı sistemi besleyemiyor olabilir.
Normal 3900 Mhz.
700W megamax zalman 80 Eu+ PSU var. Simdiye kadar sadece bu oyunda sorun yaşadım.

Oyunu oynamazken derken, oyun kapalı ve masaüstünde %70 kullanım mı söz konusu?

Bir sitede sorunun çözümü için önerilen şey:
  • Call of Duty Black Ops: Cold War'u başlatın.
  • Ayarlar > Grafiklere Git
  • Sonuna doğru kaydırın.
  • “Shaders Derlemeyi Yeniden Başlat” üzerine tıklayın.
  • İşlemin tamamlanıp oyununuzu yeniden başlatmasını bekleyin.

Arkada birşey açık deği.Ekranın üstünde böyle bir yazı çıkıyor ve doluyor. Oyunu oynamazken zaten %70 cpu kullanıyor.

Normal 3900 Mhz.
700W megamax zalman 80 Eu+ PSU var. Simdiye kadar sadece bu oyunda sorun yaşadım.
Hocam dediğiniz gibiyse aklıma daha başka bir şey gelmiyor kusura bakmayın. FPS Drop derken çok aşırı rahatsız edici derece demi oluyor?

Oyunu oynamazken derken, oyun kapalı ve masaüstünde %70 kullanım mı söz konusu?

Bir sitede sorunun çözümü için önerilen şey:
  • Call of Duty Black Ops: Cold War'u başlatın.
  • Ayarlar > Grafiklere Git
  • Sonuna doğru kaydırın.
  • “Shaders Derlemeyi Yeniden Başlat” üzerine tıklayın.
  • İşlemin tamamlanıp oyununuzu yeniden başlatmasını bekleyin.
Sorun çözüldü teşekkürler yardımcı olduğunuz için. Hayir oyun içinde maça girmediğim zaman %70 di. Çözüm ise oyun içi optimizasyon ayarını yaparken beklemem gerekiyormuş . Bekledim ve cpu kullanimi 40 a geriledi.
Hocam dediğiniz gibiyse aklıma daha başka bir şey gelmiyor kusura bakmayın. FPS Drop derken çok aşırı rahatsız edici derece demi oluyor?
Hayır sorunum düzeldi teşekkürler.

Bu geçici bir çözümmüş. Asıl çözümün güncelleme ile gelmesi gerekiyormuş. Oyun kaynaklı bir hata söz konusu yani. Daha önceki CoD oyunlarında da benzer sıkıntılar söz konusuymuş.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı