Colorful Battle-AX B650M-Plus kırmızı LED ışığı ve DIMM hatası veriyor

Caferistan

Decapat
Daha fazla  
Selam, kolay gelsin.

Intel işlemci ve ona uygun anakartımdan oluşan masaüstü bilgisayarımı parça parça sattım. Elimde sadece M.2 SSD ve 16+16 = 32 GB'lik 2 adet RAM kaldı. Bu RAM'ler Intel XMP ve AMD EXPO teknolojisine sahip.

Gelelim esas konuya: Çalışır vaziyetteki bu RAM'leri 1 ay kapalı bir kutuda beklettim. Sonrasında yeni bir sistem toplamaya karar verdim ve bu kez Intel yerine AMD denemek istedim. AMD Ryzen 5 7500F işlemci ve ona uygun Colorful Battle-AX B650M-Plus anakart satın aldım.

Anakart sıfırdı ve kargo geldikten sonra kutuyu açtım. Ancak işlemci soketinde bazı pinlerin yamuk olduğunu fark ettim. Elimle düzelttim ve işlemciyi taktım. Ardından diğer bileşenleri de monte ettim ve bilgisayarı açmaya çalıştım.

Kasa ve anakarta güç geldi, fanlar döndü, GPU ışığı yandı ve çalışmaya başladı, ancak monitöre görüntü gelmedi. Kasa çalışıyor gibi görünüyor, fakat anakartta kırmızı LED ışık yandığını fark ettim. İncelediğimde DIMM hatası verdiğini anladım.

Şunları denedim ama sorun düzelmedi:

• RAM uçlarını silgiyle temizledim.
  • RAM'leri her türlü kombinasyonla slotlarda denedim.
  • RAM'leri tek tek ve çift olarak her slotta test ettim.
  • BIOS pilini çıkartıp yeniden taktım.
  • Fişten çekip güç tuşuna basılı tutarak statik elektriği boşaltmayı denedim.

Buna rağmen hala monitöre görüntü gelmiyor. Sorun ne olabilir? Yardımcı olabilir misiniz?

@Caferistan işlemci pinleri elle pek düzelmez hocam. Garantiden gönderseydiniz.

İşlemci ve RAM'ler ortak çalışırlar. Şu an aldığınız hata büyük olasılıkla pinlerden.

Dostum peki şöyle bir şey de var. İşlemciyi anakarttan çıkarttım ve bilgisayarı açmaya çalıştığımda ise anakartta bu kez işlemci hata ışığı yandı. Anakartta işlemci soketi gözle görülür bir hata görünmüyor düzelmiş gibi. İstersen fotoğraf atarım. Bir de dostum anakartı yeni aldım ve garantiye göndermektense değişim ya da iade yapsam daha iyi olmaz mı? Garantiden kaç güne gelir bir de kullanıcı hatası derse başıma iş alırım diye korkuyorum.

Hocam işlemci pinleri her türlü soruna yol açabilir. Işığının yanıp yanmaması önemli değil. O ışık normal koşullarda işlemci sorunu olursa yanar. Ama sizde durum farklı.
Aslında siz pinlerin yamuk olduğunu gördüğünüzde paketleyip gönderecektiniz. Ayrıca nerden anlayacaklar ki elle düzelttiğinizi?
Değişim talebinize teknik serviste baktıktan sonra karar verirler diye biliyorum. İade konusunda bilgim yok maalesef.

İncehesap'tan aldım ürünü. Değişim istiyorum diye mesaj attım bugün gün boyu geri dönüş yapmadılar. Nasıl değişim ya da iade yapacağım ya da garantiye göndereceğim hiç bilgi vermiyorlar. Ne yapacağımı bilemedim. O kadar hevesle almıştım oysa hevesimi kursağımda bıraktılar.

Hocam konuya bakın:

Evet dostum aynı benim sıkıntımı yaşamış aynısı benim başıma geldi. Okudum mesajları da sonucu yazılmamış. Ben de değişim talebinde bulundum cevap veren yok. Bugün telefonla arayacağım. Şansızlık bizi buldu ne yazık ki.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…