Çözüm Colorful Battle-AX B650M-Plus Wi-Fi V15 anakartta EXPO çalışmıyor

Bu konu bir çözümü açıklamaktadır. Herhangi bir çözüm açıklanmadığını düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

DARKRIDER97

Yoctopat
Daha fazla  
RAM
Patriot Viper Venom 32 GB (2x16) 6000 MHz CL30 PVV532G600C30K DDR5 RAM
İşlemci
AMD Ryzen 5 7500F Altı Çekirdek 3.7 GHz
Merhaba, yakın zamanda Colorful Battle-AX B650M-Plus Wi-Fi V15 marka model anakartı satın aldım. Anakartımdan çok memnunum, özellikle ASUS ve MSI'a aynı zamanda hizmet veren servisiyle yaşadığım sorunlardan sonra herhangi bir sorun olması durumunda farklı bir servisden hizmet alacağımı umarak mutlu oldum. RAM'leri DIMM 1 ve 2 slotlarına takmıştım ama bir türlü EXPO aktif edemiyordum, bilgisayar açılmıyordu. Anakart 4 slotlu olduğu için 2. ve 4. slotlara RAM'leri takmam gerekiyormuş. Bu şekilde değişiklik yapınca RAM'lerim 6000 MHz hızında çalışmaya başladı ve oyunda biraz daha stabil performans elde edebildim. Google'da bu sorunu aratan arkadaşların karşısına çıkması için başlığa "4 Ram slotlu anakartta EXPO çalışmıyor" ibaresini ekledim. Umarım bu sorunu diğer arkadaşlar yaşamaz.

Son düzenleme:
Aynı anakarta var bende. İşlemci 78003D. PVV516G60C30 Viper venom ram 2x16gb var. Bendeki ramlar dual kit değil. Expo 1 ve 2 çalışmıyor. Manuel ayar yaparak 5800'de çalıştırabildim. 6000'i kabul etmedi bir türlü. Tüm ayarları değiştirip denemeler yaptım ama olmadı. Bazı yerlerde 6000'de dengesiz olduğu yazılmış. Ben 6000'de çalıştıramadım bile. Yapabilen varsa ayarlarını paylaşabilir mi ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…