Çözüldü Colorful Battle AX B760M-G sistem RAM olmadan çalıştırılırsa Debug LED rengi ne olur?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Kariahh

Hectopat
Daha fazla  
İşlemci
i5 13600KF
İyi günler, sorum şu; RAM takmadan anakartı başlatırsak Debug LED hangi LED hangi renkte yanar?

Çözüm
İyi günler, sorum şu; RAM takmadan anakartı başlatırsak Debug LED hangi LED hangi renkte yanar?
Colorful Battle AX B760M-G anakartta, sistem RAM olmadan başlatıldığında DRAM LED'i yanar. Bu LED, anakart üzerindeki hata tanılama (Debug) LED’lerinden biridir ve bellek (RAM) ile ilgili bir sorun olduğunda aktif hale gelir.

Bu anakartta genellikle dört hata LED'i bulunur:

CPU

DRAM

VGA

BOOT

RAM takılı değilse veya tanınmıyorsa, DRAM LED sabit şekilde yanar.

Renk olarak genellikle sarı veya turuncudur, ancak bazı modellerde bu LED kırmızı da olabilir. Işık sabit yanar ve sistem POST aşamasını geçemez. Görsel olarak LED’lerin yanında hangi bileşene ait olduğunu belirten küçük yazılar bulunur, oradan hangi LED’in yandığını kolayca kontrol edebilirsin.

Özetle:

RAM yoksa → DRAM LED’i yanar

Renk → Sarı ya da turuncu (modele göre değişebilir)

Sistem bu durumda açılmaz, görüntü vermez.
Colorful Battle AX B760M-G anakartta, sistem RAM olmadan başlatıldığında DRAM LED'i yanar. Bu LED, anakart üzerindeki hata tanılama (Debug) LED’lerinden biridir ve bellek (RAM) ile ilgili bir sorun olduğunda aktif hale gelir.

CPU

DRAM

VGA

BOOT

Renk olarak genellikle sarı veya turuncudur, ancak bazı modellerde bu LED kırmızı da olabilir. Işık sabit yanar ve sistem POST aşamasını geçemez. Görsel olarak LED’lerin yanında hangi bileşene ait olduğunu belirten küçük yazılar bulunur, oradan hangi LED’in yandığını kolayca kontrol edebilirsin.

Özetle:

RAM yoksa → DRAM LED’i yanar

Renk → Sarı ya da turuncu (modele göre değişebilir)

Çözüm
Colorful Battle AX B760M-G anakartta, sistem RAM olmadan başlatıldığında DRAM LED'i yanar. Bu LED, anakart üzerindeki hata tanılama (Debug) LED'lerinden biridir ve bellek (RAM) ile ilgili bir sorun olduğunda aktif hale gelir.

CPU.

DRAM.

VGA.

Boot.

Renk olarak genellikle sarı veya turuncudur, ancak bazı modellerde bu LED kırmızı da olabilir. Işık sabit yanar ve sistem post aşamasını geçemez. Görsel olarak LED'lerin yanında hangi bileşene ait olduğunu belirten küçük yazılar bulunur, oradan hangi LED'in yandığını kolayca kontrol edebilirsin.

Özetle:

RAM yoksa → DRAM LED'i yanar.

Renk → sarı ya da turuncu (modele göre değişebilir)

Teşekkürler hocam, Sinerji'den RAM aldım bozuk ihtimalindeyim. Pazartesi veya salı yeni RAM gelecek RAM'i taktigim halde turuncu yanıyor ve sabit, bayağı uzun süre hiç kesilmeden yaniyor yani anakart RAM'i görmüyor. RAM bozuk o zaman, teşekkürler.

Teşekkürler hocam Sinerji'den RAM aldım bozuk ihtimalindeyim pazartesi veya salı yeni RAM gelecek RAM'i taktigim halde turuncu yanıyor ve sabit bayağı uzun süre hiç kesilmeden yaniyor yani anakart RAM'i görmüyor. RAM bozuk o zaman teşekkürler.
Hocam geçmiş olsun, dediğiniz gibi RAM bozuk büyük ihtimalle
Colorful Battle AX B760M-G anakartta RAM takılı değilse ya da anakart RAM'i tanıyamıyorsa DRAM LED sabit turuncu yanar ve sistem POST'u geçemez.

Siz RAM'i takmanıza rağmen LED hâlâ turuncu ve sabit şekilde yanıyorsa:

RAM bozuk olabilir,

Slot tam oturmamış olabilir (RAM’i tekrar çıkarıp sağlam şekilde taktığınızdan emin olun),

Farklı slotlarda denemek faydalı olabilir,

BIOS güncel değilse bazı RAM'leri tanımayabilir (bu nadir ama mümkün).

Pazartesi ya da salı yeni RAM geldiğinde tekrar denersiniz. Eğer yeni RAM takıldığında DRAM LED sönüyor ve sistem çalışıyorsa sorun RAM'deymiş demektir.

Kolay gelsin

Hocam geçmiş olsun, dediğiniz gibi RAM bozuk büyük ihtimalle.
Colorful Battle AX B760M-G anakartta RAM takılı değilse ya da anakart RAM'i tanıyamıyorsa DRAM LED sabit turuncu yanar ve sistem Post'u geçemez.

Siz RAM'i takmanıza rağmen LED hâlâ turuncu ve sabit şekilde yanıyorsa:

RAM bozuk olabilir,

Slot tam oturmamış olabilir (RAM'i tekrar çıkarıp sağlam şekilde taktığınızdan emin olun),

Farklı slotlarda denemek faydalı olabilir,

BIOS güncel değilse bazı RAM'leri tanımayabilir (bu nadir ama mümkün).

Pazartesi ya da salı yeni RAM geldiğinde tekrar denersiniz. Eğer yeni RAM takıldığında DRAM LED sönüyor ve sistem çalışıyorsa sorun RAM'değmiş demektir.

Kolay gelsin.

Eyvallah denemediğim tek şey başka RAM denememek sağ olun iyi günler.

Teşekkürler hocam, Sinerji'den RAM aldım bozuk ihtimalindeyim. Pazartesi veya salı yeni RAM gelecek RAM'i taktigim halde turuncu yanıyor ve sabit, bayağı uzun süre hiç kesilmeden yaniyor yani anakart RAM'i görmüyor. RAM bozuk o zaman, teşekkürler.
Bios güncelledin mi? Ondan dolayı görmüyor olabilir.

BIOS güncelledin mi? Ondan dolayı görmüyor olabilir.

Görüntü 0 ne yaptıysam getiremedim.

Görüntü 0 ne yaptıysam getiremedim.

Biosada giremiyorum RAM denemek kaldı tek çare bende RAM'dan tam şüphelenmeye başladım bu Debug LED turuncu yaniyor ya ne icin yandığını öğrendim bir de Sinerji sitesi abuk sabuk siteymiş bendeki RAM'i alan cogu kisi yine aynı sekilde bozukmuş inşallah çalışır.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı