COM Surrogate (dllhost.exe) Virüs mü?

Berk Yurtören

Kilopat
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba,

Daha demin COM Surrogate ismindeki bi application %100 işlemci ve yüksek ram kullanarak bilgisayarda mavi ekran verdi. Bilgisayar yeniden başladığında daha olmadı fakat merak ettim bu bir virüs mü yoksa software-repair tarzı bir şey mi?

Cevaplar için şimdiden teşekkür ederim.

....png

Dllhost.exe, Microsoft Windows İşletim Sistemi’ne ait yasal bir süreçtir. Bu yönetici süreç, COM vekili olarak sıklıkla anılır ve DLL temelli uygulamaların yönetiminden sorumludur. Ayrıca, Internet Information Services (IIS) ‘e ait süreçlerin kontrolünü sağlar, .NET zamanını yükler ve diğer aktivitelerle de uğraşır. Genellikle, bu dosyanın boyutu 5,120 byte civarındadır ve C:\Windows\System32 konumunda bulunur. Windows başldıktan sonra görevine başlar. Bu dosya (program) bilgisayarın sabit ve güvenli çalışması için önemli olduğundan silinmesini tavsiye etmeyiz.
TEHLİKE!
Genellikle parazitler, yasal dosyaların adını kullanarak kendilerini sistemde saklamaya çalışırlar. Dllhost.exe de bazı parazitlerin bileşenlerinin kurulumu veya yıkıcı bir yük için kullanılıyor olabilir. Dllhost.exe hiç garip işlerle uğraşmasa da, varlığı bazen bilgisayarınızın özel bir tehdit altında olduğuna işaret olabilir. Bilgisayarınızdaki dllhost.exe’nin yasal olduğunu kontrol etmek için, bulunduğu yere bakın – gerçek dllhost.exe dosyası C:\Windows\System32 konumunda bulunur. Kötü niyetli Dllhost.exe dosyası W32.Welchia.Worm, lamBigBrother ve diğer parazitler tarafından kullanılmaktadır.
Dllhost.exe detayları ve ve tanımı

Arkadaşlar bununla alakalı bir video çektim sorunu olan varsa izlesin.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Şimdi görev yöneticisine bakayım dedim iki tane başlangıçta aktif gözüken "dllhost" var. Ben format atmaya kaçar, Allah'a emanet... (geçen bilinmeyen dosyalar indirdim, ne olur ne olmaz)

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı