aslında virüsün silindiğinden eminim taskmanagerda çalışmıyor hiç bir şekilde çalışsaydı işlemcim %70 lerden aşağı düşmezdi bir mining virüsü olduğundan hatta kullanıcı oturumunu silip yeniden açsam şuanda resimdeki com zımbırtsısı gözükmeyecek biliyorumda yinede silmek yerine daha kolay bir yolu olmalı bende onu arastırıyorumKaspersky, Bitdefender gibi kaliteli AV'leri denediniz mi?
Kaliteli antivirüsler zararlıları kaldırma açısında daha kararlıdırlar. O yüzden onları da bir deneyin derim. Olmaz ise güvenli modda tarama yapıp kaldırmayı deneyin. Eğer bunlara da engel olursa Anti-Rootkit araçlarını ya da Rescue Diskleri vb. kullanabilirsiniz.
Dediklerimi yapar mısınız lütfen. Kolay yol diyorsunuz ancak şu an önünüzde format ya da AV var ki AV seçmelisiniz. Başka yöntemlerin bu zararlıları tamamen kaldıracağı ne malum Allah aşkına. Neden AV'lere karşı bir önyargınız var anlamıyorum.aslında virüsün silindiğinden eminim taskmanagerda çalışmıyor hiç bir şekilde çalışsaydı işlemcim %70 lerden aşağı düşmezdi bir mining virüsü olduğundan hatta kullanıcı oturumunu silip yeniden açsam şuanda resimdeki com zımbırtsısı gözükmeyecek biliyorumda yinede silmek yerine daha kolay bir yolu olmalı bende onu arastırıyorum
AV'lara karsı bir ön yargım yok yorumunada saygısızlık yapmak istemem ki yapmadımda bu şiddetli yaklaşımını anlamadım. Ben av kullandıgımı belirtmedim farkındayım ama snn yorumundakileride yaptım kas ve gdata gibi avları kullandım combofix ile tarattım kırılmıs bagzı uygulama exeleri dısında benım bılgım dısında olmayan birşey çıkmadı zaten ben şu ayarlar/konum kısmındaki ibareyı kaldıramadım amacım onu kaldırmak virüs muhtemelen silindi silinmeseydi arkaplanda çalıştıgında işlemci kullanım yüzdemdeki farkındalığı tekrar yaşardım virüsüde öyle farkettim zaten. Ön yargım yok tercih etmiyorum arkaplanda sistemi gereksiz yorduğunu düşünüyorum ki zaten default olarak defender hep açık üst düzey bir zararlı olmadıkca yeterli seviyede koruyor. Lütfen sorunuma mı odaklansak kalıplasmıs av kullan düzelmezse format at cevaplarından sıkıldım sadeceDediklerimi yapar mısınız lütfen. Kolay yol diyorsunuz ancak şu an önünüzde format ya da AV var ki AV seçmelisiniz. Başka yöntemlerin bu zararlıları tamamen kaldıracağı ne malum Allah aşkına. Neden AV'lere karşı bir önyargınız var anlamıyorum.
Senelerdir antivirüs kullanmayan bir delikanlı dediğiniz için AV'lere karşı önyargılı olan tiplerden sanmıştım sizi kusura bakmayın. Zararlının silindiğine mutlu oldum. Ancak dediğiniz gibi Bitdefender gibi bir AV kullanmanız sizin için iyi olacaktır. Kastırdığını düşünüyorsanız Kaspersky de deneyebilirisniz. Ancak AV'ler kastırıyor diye kapatmak saçma olur çünkü nasıl bir hastalıktan korunmak hasta iken hastalığı yenmekten kolay ise iş işten geçmeden zararlı yazılımdan korunmak da bir o kadar önemli. Format at, AV indir gibi kalıplaşmış sözlerden sıkıldım dediniz, ancak maalesef günümüzdeki zararlılar sadece exe vb. de kalmıyor ayrıntılı bir biçimde silmek gerekiyor. Tekrardan söylediğim gibi zararlının silindiğine mutlu oldum.AV'lara karsı bir ön yargım yok yorumunada saygısızlık yapmak istemem ki yapmadımda bu şiddetli yaklaşımını anlamadım. Ben av kullandıgımı belirtmedim farkındayım ama snn yorumundakileride yaptım kas ve gdata gibi avları kullandım combofix ile tarattım kırılmıs bagzı uygulama exeleri dısında benım bılgım dısında olmayan birşey çıkmadı zaten ben şu ayarlar/konum kısmındaki ibareyı kaldıramadım amacım onu kaldırmak virüs muhtemelen silindi silinmeseydi arkaplanda çalıştıgında işlemci kullanım yüzdemdeki farkındalığı tekrar yaşardım virüsüde öyle farkettim zaten. Ön yargım yok tercih etmiyorum arkaplanda sistemi gereksiz yorduğunu düşünüyorum ki zaten default olarak defender hep açık üst düzey bir zararlı olmadıkca yeterli seviyede koruyor. Lütfen sorunuma mı odaklansak kalıplasmıs av kullan düzelmezse format at cevaplarından sıkıldım sadece
senelerdir kullanmayan derken hiciv yaptım yahu ciddi değilimSenelerdir antivirüs kullanmayan bir delikanlı dediğiniz için AV'lere karşı önyargılı olan tiplerden sanmıştım sizi kusura bakmayın. Zararlının silindiğine mutlu oldum. Ancak dediğiniz gibi Bitdefender gibi bir AV kullanmanız sizin için iyi olacaktır. Kastırdığını düşünüyorsanız Kaspersky de deneyebilirisniz. Ancak AV'ler kastırıyor diye kapatmak saçma olur çünkü nasıl bir hastalıktan korunmak hasta iken hastalığı yenmekten kolay ise iş işten geçmeden zararlı yazılımdan korunmak da bir o kadar önemli. Format at, AV indir gibi kalıplaşmış sözlerden sıkıldım dediniz, ancak maalesef günümüzdeki zararlılar sadece exe vb. de kalmıyor ayrıntılı bir biçimde silmek gerekiyor. Tekrardan söylediğim gibi zararlının silindiğine mutlu oldum.
Zaten bir markaya tamamen bağlılık mantıklı bir hareket değildir. Antivirüsler %100 güven sağlamayacağı gibi %100 koruma da sağlayamaz. Ancak bizim bilinçli olsak bile yapabileceğimiz hataları önlemesi için kullanabiliriz mesela. Çünkü artık bir pdften bile zararlı aktarımı yapılabiliyor maalesef. Casus yazılımlar derken adı sanı duyulmamış bir AV'den bahsettiğinizi sanmıyorum ki duyulmamış AV'lere ben güvenmezdim. Ancak kurucusu belli ve tanınan olan firmalara, ANONİM firmalara göre daha çok güvenirim. (Tabi ki de bir firmaya %100 bağlanmaktan bahsetmiyorum.) Ancak maalesef günümüz koşullarında AV kullanmayan biri her ne kadar bilinçli olsa da zararlı şüphesine vb. düşebiliyor.senelerdir kullanmayan derken hiciv yaptım yahu ciddi değilimyoksa ben çift doz covid aşılıyım mesela ama aşınında makarasını geçerim ama şunu söylemekte boynumun borcu olsa gerek her aşı nasıl %100 iyileştirmez ise antivirüste öyledir %100 güvenmeyin en önemlisi bilinçli olmak yoksa ben antivirüs diye üretilmiş olup ne casus yazılımlar gördüm