.com yok ise .net alınmasında problem olur mu?

Lehibeny

Megapat
Merhaba, orta halli bir firma sahibiyim ve web sitesi sahibi olmak için domain bakıyorum fakat firmamın ismindeki .com uzantılı domain alınmış ama .net hala açıkta görünüyor. Sizce aktif olarak mail kullanacak bir firmanın .net alması mantıklı mıdır? İleride bir sorun yaşar mıyım?

Son düzenleyen: Moderatör:
Hayır sorun yaşamazsınız alabilirsiniz bir problem olmaz.

Birisi firmanızın ismi ile internet sitesi aratırken karıştırabilir ama çokta sorun olacağını düşünmüyorum.

Herhangi bir sorun yaşamazsınız. Sadece .com aşinalığı daha yüksek olduğu için bir firma için daha ciddi ve kurumsal gözükmekte. Eğer marka tesciliniz var ise com.tr'de tercih edebilirsiniz.

Bu işlerle profesyonel olarak ilgilenen biri olarak tavsiye etmem. Hem .com kullanımı daha yaygın olduğu için insanlar oraya yönlenebilir daha çok (bu da size sitenize ulaşamadım ya da alakasız bir site çıktı vb) geri dönüşlere neden olabilir. Bir de arama motoru optimizasyonu (SEO) çalışması yaptıracaksanız da belli sıkıntılara neden olabilir. Sektöre uygun terimler ekleyip .com olarak alın bence. örnek olarak firmanız inşaat firması olsun. xinsaat.com dolu ise xyapi.com ya da xyapiinsaat.com vb türetmeler yapabilirsiniz

Teşekkürler. Peki siteyi oluştururken özellikle kolay mail kullanımı için godaddy mi daha kullanışlı ve hesaplıdır, yoksa googlesites ve google domains ikilisini kullanmak mı?

Teşekkürler. Peki siteyi oluştururken özellikle kolay mail kullanımı için godaddy mi daha kullanışlı ve hesaplıdır, yoksa googlesites ve google domains ikilisini kullanmak mı?
Bence google kullanmanıza gerek yok. Bir tık karışık gelebilir. Godady üzerinden ya da herhangi tanınmış bir hosting firması üzerinden ilerleyebilirsiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…