Comet, kullanıcılarını erken erişime alıyor

Veiner

Decapat
Daha fazla  
Selamünaleyküm. Bildiğiniz üzere Comet tarayıcı, Perplexity tarafından geliştirilen, yapay zekâ destekli web tarayıcısıdır. En temel farkıysa, Google Chrome veya Microsoft Edge gibi Chromium tabanlı olması ama klasik arama sonuçlarından ziyade doğrudan yapay zekâdan özet ve yanıtlar sunan bütünleşik bir zeka ile çalışmasıdır.
Çoğu yerlerde adı geçse de insanların aklında sadece bir soru var, "ne zaman yayınlanacak?" ben de bu sorunuza karşılık olarak bana gelen erken erişim linkini size de vermek istedim. İyi sosyaller.

Comet Tarayıcı

Son düzenleyen: Moderatör:
Haklısın tabikide ama bu tarayıcı Google vesayre gibi değil kendine ait bir arama motoru falan var aslında.
Yani... Günümüz tarayıcılarının pek de ötesine geçemeyen bir tarayıcı bana göre. Sayfayı özetle, sayfa için öneri sun, açıkla, talimat ver falan. Sadece kolaylık ki bu dediklerimin genel olarak çoğu eklentiler tarafından da yapılabiliyor. Arama motoru olarak da gelişmesi lazım. Özellikle Perplexity'nin direkt kendi yapay zekasının (Sonar) gelişmesi lazım.

En güzel örneği ChatGPT. Vaktiyle sıradan yapay zekalardan farkı yoktu. Kişisel deneyim özellikleri eklediler kişiselleştirme eklediler işte o zaman kullanıcının bir yardımcısı oldu yapay zeka.

Bizlere göre yanıt vermedikten (veremedikten) sonra yapay zeka sadece "gelişmiş" bir hesap makinesi bana göre.

Tarayıcı içinde birden fazla yapay zeka da yine kullanılıyor fakat dediğim gibi bazen yanlış sitelerden veri toplayan yapay zeka bize aradığımızı bulma konusunda ne kadar yardımcı olur bilemiyorum.

Çıkış amacı olarak güzel fakat kendi sitelerini entegre etmenin pek de ilerisine geçememişler. Daha kapalı betada olduğundan dolayı fazla eleştirmeye gerek yok. Daha da geliştireceklerdir muhtemelen.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı