Comet Lake laptop için OpenCore kurulumu nasıl yapılır?

Tamamdır sürüm fark etmez diyorsanız şu 2 başarılı kurulum var fakat genede diğerini deneyin.
 
Forumdaki macOS Sonoma Intel AMD kurulum rehberinin içinde de bulamadım ben Comet Lake Config'ini.
Dikkatli incelerseniz bulabilirsiniz.

Şu an için hangi imajı kullanmaktasınız? OC sürümü 0.9.2 olan bir EFI ile Sonoma kurmanız zor. En az 0.9.4 olması gerekiyor. Sizin için bir EFI dosyası oluşturacağım. İmajınızı tekrar yazdırmanızı öneririm.

Monster Tulpar T5 V19.2 i7 10750H EFI.zip Bu EFI ile dener misiniz? USB'te ki EFI klasörünü tamamen silin ve bu EFI klasörünü atın.
 
Son düzenleme:

USB flash aşamasından yeniden başladım. Bu EFI klasörünü kullanarak deneyip dönüş sağlayacağım.

BIOS'tan GPU'yu hibrit seçmem hata almama neden olabilir mi? Diğer yapılması gereken, BIOS'umda mevcut ayarları rehberdeki gibi ayarladım.
 
Hibrit ayarı seçili olmadığı zaman Intel GPU çalışmıyorsa. Hibrit ayarında kalması gerekli.
 
Hibrit ayarı seçili olmadığı zaman Intel GPU çalışmıyorsa. Hibrit ayarında kalması gerekli.

Yeniden USB flash yaptım. Verdiğiniz EFI dosyasını direkt olarak kopyala yapıştır yaptım USB içerisine. Önceki kurulum ekranından farklı ilerledi ancak Ekte görülen hatayı aldım.

Kullanılan USB belleğin boyutu önemli mi 32GB bellek kullanıyorum.

USB 2.0 portunda takılı.

Bios ayarlarım şu şekilde:
-OS Support UEFİ OS
-Wake on LAN disabled
-Wake from s3 with USB Device Disabled
-İntel virtualization disabled
-Overclocking feature disabled
-Switchable graphics msHybrid
-Security boot disabled
-Launc CSM Disabled
-LAN remote boot disabled
-BOOT Option 1 UEFİ USB key


Dual boot kurulum yapacağım. 95GB alan ayırdım ve yeni basit birim şeklinde oluşturdum. Bu kısımda daha önceden Linux vardı. Linux alanını temizledim ancak Linux'un EFI bölüntüsünü temizleyemedim.
 

Dosya Ekleri

  • 20231223_111021.jpg
    303,2 KB · Görüntüleme: 34
Son düzenleme:
Oluşturduğun yeni basit birimi paragon ile apfs formatına çevirdin mi vede kurulumu aynı harddiske mı yapıyorsun?
 
Oluşturduğun yeni basit birimi paragon ile APFS formatına çevirdin mi ve de kurulumu aynı hard diske mı yapıyorsun?

Kurulum için disk seçme ekranına gelemiyorum bile. Windows install macOS ve 2 seçenek daha çıkıyor install dediğimde yazılar çıkıyor. Daha sonra tekrar kayan yazı çıkıyor. Biraz ilerliyor daha sonra birkaç şeye failed diyor. Bunlardan sonra ise kayan yazının sonunda attığım resimdeki hatayı alıyorum.
 
Bios üzerinden Windowsu seçip erişmeyi denediniz mi

Kurulum ekranına gelmeden önce diski apfs formatına alman ilerleyen seçeneklerde hata almanı engeller aynı diske kurulumda macOS için olan alanı apfs yapmak gerekiyor
 

Kurulum farklı iki SSD diskte olacak. Windows açılırken hiçbir sorunla karşılaşmıyorum direk BIOS'tan 1. sıraya alsam da açılıyor OpenCore içerisinden açsam da Windows açılıyor.
Sarı ile işaretlediğim diskte daha önceden Linux vardı ve o kısmı sildim. EFI bölümü kaldı silemiyorum.
Kırmızı işaretli disk ise halihazırda Windows diski

 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…