Merhaba,
Thermaltake Commander G33 kasam mevcut. Kasada kendisinin RGB kontrolörü var.
Ön tarafta çok da kaliteli olmadığını düşündüğüm 2*20 fan var. Ben bu fanlar yerine üç tane aşağıdakinden takacağım:
Arctic P12 PWM PST ACFAN00120A 12 cm Kasa Fanı Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe
En ucuz Arctic P12 PWM PST ACFAN00120A 12 cm Kasa Fanı fiyatları için 6 taksit ve indirimleri kaçırma! Arctic P12 PWM PST ACFAN00120A 12 cm Kasa Fanı özelliklerini incele, 419,00 TL'den başlayan fırsatları yakala!www.akakce.com
Bu fanların hemen arkasına da aşağıdaki radyatör ve üzerine de fanlarını takacağım.
Arctic Liquid Freezer II - 280 Intel / AMD Uyumlu, 280mm Radyatörlü, 2x14cm P14 Fanlı, Sıvı İşlemci Soğutucu (AR-ACFRE00066A) | Teknobiyotik
Teknik Özellikler Fan Boyutu 140mm EAN 4895213701976 Fana Kanat Rengi Siyah Max. Hava Akımı 72.8 CFM Fan Çerçeve Rengi Siyah...www.teknobiyotik.com
Üst tarafa da tahliye için iki tane 140, arkaya da bir tane tahliye 140. Bu mantıklı mı?
Bu kasa için nasıl bir düzen kurmam gerekiyor? Olduğu gibi önde 2*20 fanı bırakıp üst tarafa 280mm radyatör+fanlarını takıp arkaya da bir tane 140mm egzoz daha mı mantıklı yoksa?
Not: RGB çok da önemli değil.
Bana bir fikir verebilir misiniz? Hangi sistem daha uygun çalışacaktır?
Heniz kurmadımKonuyla alakasız olacak ama kasadan memnun musunuz?
Bu iki fanın toplam değeri sanıyorum ki.Bu arada öndeki 2x20 CM fanların CFM değerleri oldukça iyi. 130 CFM bence iyi bir değer. Bence öndeki fanları çıkarma.
Hayır, bir fanın 130 CFM değeri. Radyatör olayını önermem. Arkada egzoz fan olmazsa olmaz zaten.Bu iki fanın toplam değeri sanıyorum ki.
Peki soğutucu radyatörünü bu fanların arkasına taksam (soğutucunun kendi fanları üzerindeyken) uygun olur mu? Yukarıya da 2 tane bir tane de arkaya tahliye.
O zaman ben default bırakıyorum ön tarafı. Yukarıya arctic 280 takıyorum arkaya da arctic 140.Hayır, bir fanın 130 CFM değeri. Dediğini önermem.
İçeri emilen hava azalmaz mı bu durumda? Sonuçta bir radyatör var arada.360 MM radyatör alabiliyorsanız öndeki fanları sök gitsin. 360 MM radyatör çok iyi soğutma sağlar 2x20 CM fana göre.
Bunu öneririm: MSI MAG CORELIQUID 360R ARGB 360mm İşlemci Sıvı Soğutucu | ITOPYA
Hayır, aksine sıcak havayı soğuğa çevirdiği için çok verimli bir şey.İçeri emilen hava azalmaz mı bu durumda? Sonuçta bir radyatör var arada.