Evet evet en komiği de bu ya. Kendi kendilerini kötü hale getiriyorlar. Bu ne ilginç bir firmadır?@erengore altyapı sahibi onların olması.
Bu arada hocam size bir soru sorabilir miyim? Hocam benim altyapımda kolay kolay bu olmazdı. Beni acaba başka porta mı taktılar? Başka porta takınca limitlemenin kalkma ihtimali var mıdır?
Router'imi kapatıp açsam falan gitmez değil mi ya? İnanılmaz güzel Download'lar. Her türlü saçma ihtimal aklıma geliyor. Cevaplarsanız sevinirim hocam.
Steam indirmesinde 13-15 arasında indiriyor aşağı yukarı. Hız profili güncellemesiyse umarım uzun süre devam eder böyle. Çünkü yarın kalktığımda 88 Mbps görürsem depresyona girerim adetaAçıkcası yanlış bir şey söylemek istemiyorum. Steam'den indirme yaptığında ne kadar da indiriyor?
Başka porta taktıktıysalar bile limitlemenin kalkcağını düşünmüyorum. 1 Gbps kaldırıyor çünkü altyapın. Tahminimce hız profili güncellemesi yapmış olabilirler.
Hocam sizinki FTTH altyapı değil mi? 88 Mbps kilidi olacağını sanmıyorum. burada 27:16. Dakikadaki hız testinde 100 Mbps veremediğini gördüm TT'nin.Steam indirmesinde 13-15 arasında indiriyor aşağı yukarı. Hız profili güncellemesiyse umarım uzun süre devam eder böyle. Çünkü yarın kalktığımda 88 Mbps görürsem depresyona girerim adeta.
Router'i yeniden başlatsam da olmaz değil mi ya? Hani İnternet bağlantısı falan kesiliyor ya? IP değişmesi de olabiliyor. O yüzden epey üstüne titriyorum hocam. Anlarsınız ya.
Yok hocam zaten DSLAM kilidi değil. Bu TT'nin fiber altyapılara yaptığı can sıkıcı bir limitleme. 93 Mbps bile zor görmenizi sağlayan bir kilit. Kilit açıkken internet download hızım çok dalgalanıyordu. Şimdi limit yokken mesela o da gitti. TT'nin verememesi evet doğru ama verememesinin sebebi TT'nin zaten 96 göndermesi. Comnet bana epey yüksek hızda download sunuyordu ama ben alamıyordum. TT'de zaten kendisinden bile alsan 100 Mbps'yi bazen kilidi koyuyor. O zaman sabit 92-93 alıyorsun. Anlamıyorsun bile limiti. Ama işte Comnet fazla fazla download sununca TT limitlemesinde epey düşürülüyor ve dengesiz bir download oluyor. Teste başlarken 75 ile başlıyordu sonradan sonradan 80-88 e çıkıyordu. Hatta çıkıyor dediğime bakmayın. Bazen 93 ile başlıyordu ama sonra kısıla kısıla 85 alıyordum. Ayrıntılı anlatırım ama anlatması da epey güç bir şey.Hocam sizinki FTTH altyapı değil mi? 88 Mbps kilidi olacağını sanmıyorum. burada 27:16. Dakikadaki hız testinde 100 Mbps veremediğini gördüm TT'nin.
FTTH'deyim evet. Aslında şöyle yine de anlatmaya çalışayım,teorik bir şey:Hocam sizinki FTTH altyapı değil mi? 88 Mbps kilidi olacağını sanmıyorum. burada 27:16. Dakikadaki hız testinde 100 Mbps veremediğini gördüm TT'nin.
Biraz anladım ne anlatmak istediğinizi. Ben böyle bir sorunla karşılaşmadım. Speedtest'de 180 civarı başlayıp 100-105 arası sabit kalıyor genelde. Umarım sizin dediğiniz limitlemeyle karşılaşmam bende.Yok hocam zaten DSLAM kilidi değil. Bu TT'nin fiber altyapılara yaptığı can sıkıcı bir limitleme. 93 Mbps bile zor görmenizi sağlayan bir kilit. Kilit açıkken internet download hızım çok dalgalanıyordu. Şimdi limit yokken mesela o da gitti. TT'nin verememesi evet doğru ama verememesinin sebebi TT'nin zaten 96 göndermesi. Comnet bana epey yüksek hızda download sunuyordu ama ben alamıyordum. TT'de zaten kendisinden bile alsan 100 Mbps'yi bazen kilidi koyuyor. O zaman sabit 92-93 alıyorsun. Anlamıyorsun bile limiti. Ama işte Comnet fazla fazla download sununca TT limitlemesinde epey düşürülüyor ve dengesiz bir download oluyor. Teste başlarken 75 ile başlıyordu sonradan sonradan 80-88 e çıkıyordu. Hatta çıkıyor dediğime bakmayın. Bazen 93 ile başlıyordu ama sonra kısıla kısıla 85 alıyordum. Ayrıntılı anlatırım ama anlatması da epey güç bir şey.
Umarım öyle olmaz hocam. Gerçekten çok can sıkan bir şey.Biraz anladım ne anlatmak istediğinizi. Ben böyle bir sorunla karşılaşmadım. Speedtest'de 180 civarı başlayıp 100-105 arası sabit kalıyor genelde. Umarım sizin dediğiniz limitlemeyle karşılaşmam bende.
Hocam 1 Gbps verseler tabii ki batmazlar. Ben TurkNet'den bekliyorum aslında TT altyapısıyla o hızı vermesini. Ama sence ne kadar yüksek hız verirse versin kaldırabilir mi TT altyapısı? Sanmam.@erengore hala limitleme var altyapında ama en fazla 100 verıyorlar. Yoksa 1 Gbps kadar yolu var. Xgspon altyapı olsa 10 Gbps'ye kadar yolu var. Ama Telekom GPON kullandığı için 1 Gbps kadar yolu var. Verseler ölürler mi 1 Gbps ucuza hayır ölmezler. 1 Gbps simetrik verseler firma batmaz.
Hocam 1 Gbps verseler tabii ki batmazlar. Ben TurkNet'den bekliyorum aslında TT altyapısıyla o hızı vermesini. Ama sence ne kadar yüksek hız verirse versin kaldırabilir mi TT altyapısı? Sanmam.