mustafa6544674
Hectopat
SNR değeriniz düşük olduğu için oluyor. SNR demek adeta kararlılık demek. Kararlılık değeriniz oldukça düşük. Altyapınızdan dolayı. Belki Comnet'i arayıp söylerseniz yardımcı olabilirler. SNR değerim düştü deyin. Hızınızı 60 Mbps'ye sabitlesinler. İşte o zaman biraz daha rahat olur diye düşünüyorum. Hız benim için aşırı önemli değil derseniz direk 50'ye sabitletin.
Comnet'i arayın tanımlanan hız hattımı zorluyor. Hızımı azaltın deyin. 50 veya 60'a sabitletin. Düzelecektir diye düşünüyorum düzelmezse tekrar görüşelim. Aslında her şey altyapıyı zorlamaktan kaynaklanıyor. 75 Mbps altyapıda mesela 35, 50 Mbps fıstık gibi akar. Siz 75 Mbps altyapıda direk 75 tanımlatınca kararlılık çok düşüyor.
Aslında altyapınıza göre pinginiz fena değil. Fiber altyapıda olsaydınız gerçekten daha düşük olurdu.
Şimdi hocam doğru mu anladım?Hocam kablolu da sıkıntı yok PC de aynı ama PlayStation da kablolu aynı hızı alamıyorum comneti aradım sabitlemeye gerek yok dendi.
Port yoksa maalesef geçiş yapamazsınız.Altyapı sorgusunda boş port yok çıkıyor. Geçiş yaparken sorun olur mu? Diğer sitelerde en fazla 16 Mbps gözüküyor ben 24 kullanıyorum.
Şimdi hocam doğru mu anladım?
Siz Kablolu'da hızınızı alıyorsunuz fakat Kablosuz'da alamıyor ve aynı zamanda kablolu olmasına rağmen PlayStation aygıtınızda yine de hızınızı alamıyor musunuz?
Port yoksa maalesef geçiş yapamazsınız.
Hocam dediğiniz olayın sebebi bellidir. PlayStation aygıtınızın Ethernet portunun aktarım yapabilme kapasitesi o kadardır.Evet PlayStation da alamıyorum bilgisayar da 74-73 alıyorum sabit en düşük kablolu 68 gördüm.
hocam yani şunu anlayamıyorum, millenicomdayken de aynı alt yapıydı ve yaklaşık hızlar da pinglerde aynı gibiydi ama yanlış hatırlamıyorsam snr değeri bu kadar düşük k değildi, tam hatırlayamıyorum ama kesinle bundan daha yüksekti nasıl oluyorda aynı hızlardayken snr bu kadar düşüyor çözemedim. fiber olsa dediğiniz gibi değme keyfime şuan da sıkıntı yok ama hızı biraz düşürtim ben, ben türknet kullanırken bu evde 99 mbpsleri fln gördüm tabi türknetin kendi yapa profili vardı,SNR değeriniz düşük olduğu için oluyor. SNR demek adeta kararlılık demek. Kararlılık değeriniz oldukça düşük. Altyapınızdan dolayı. Belki Comnet'i arayıp söylerseniz yardımcı olabilirler. SNR değerim düştü deyin. Hızınızı 60 Mbps'ye sabitlesinler. İşte o zaman biraz daha rahat olur diye düşünüyorum. Hız benim için aşırı önemli değil derseniz direk 50'ye sabitletin.
Comnet'i arayın tanımlanan hız hattımı zorluyor. Hızımı azaltın deyin. 50 veya 60'a sabitletin. Düzelecektir diye düşünüyorum düzelmezse tekrar görüşelim. Aslında herşey altyapıyı zorlamaktan kaynaklanıyor. 75 Mbps altyapıda mesela 35, 50 Mbps fıstık gibi akar. Siz 75 Mbps altyapıda direk 75 tanımlatınca kararlılık çok düşüyor.
Aslında altyapınıza göre pinginiz fena değil. Fiber altyapıda olsaydınız gerçekten daha düşük olurdu.
Hocam acaba portta sorun olabilir mi? Araştırılmaya değer bir durum ortada dediğiniz gibiyse. Ama Comnet'le alakalı değildir. Çünkü bağlantıları Türk Telekom yapıyor. Comnet kendisi SNR düşüremez zaten. Türk Telekom belki daha can sıkıcı bir porta takmış olabilir. Port değişikliği talep etmeyi denemenizi tavsiye ederim. Port değişikliği yaptığınızda yüksek ihtimalle düzelecektir. İlinizdeki en yetkili Türk Telekom'a gidin. Port değişikliği talep edin. Ve güzel dille konuşun. Port değiştirdiğinizde düzelecektir diye umuyorum. Değişmezse SNR arttırmak için Comnet ile görüşün.hocam yani şunu anlayamıyorum, millenicomdayken de aynı alt yapıydı ve yaklaşık hızlar da pinglerde aynı gibiydi ama yanlış hatırlamıyorsam snr değeri bu kadar düşük k değildi, tam hatırlayamıyorum ama kesinle bundan daha yüksekti nasıl oluyorda aynı hızlardayken snr bu kadar düşüyor çözemedim. fiber olsa dediğiniz gibi değme keyfime şuan da sıkıntı yok ama hızı biraz düşürtim ben, ben türknet kullanırken bu evde 99 mbpsleri fln gördüm tabi türknetin kendi yapa profili vardı,
Hocam bu arada siz Comnet'e ping atmamışsınız ki o düşük olsun. Comnet Data Center sunucusunu seçip ping atar mısınız?hocam önerdiğiniz modem fiber destekliyormu? şuan bulunduğum konum da vdsl ama ne bileyim taşınırız birşey olur, orada da fiber olursa tekrar modem almak zorunda kalmayalım da
hocam an itibariyle artık comnet deyim, dün yani pazartesi akşam evrakları sorunsuz teslim etmiştim sabah işleme aldılar 18:30 da aradılar ve hattınız hazır modem kurulumunu yapabilirsiniz dediler hemen bi hız testi yaptım şuan ki hızım ekteki gibi, sitede max. 57mbps diyordu ama şuan görünen hız 72.20mbps.
modem xdsl istatistikleri böyle ama tam olarak ne anlama geldiğini bilmiyorum
valla hocam dediğim gibi daha düne kadar Millenicomdaydım, evet mobile oyun oynarken orda da ping çıkıyordu ama ara ara genele vurursak çok yükseklere çıkmıyordu, bu akşam mobile oyuna gireyim dedim genelinde ping var ve aşırı ping dalgalanması oluyor bazen hatta ping tavan yapıyor. baktığımda hız testi ping 6-7 gösteriyor bilemedim, geçende arkadaşın tavsiye ettiği kinetic modemi almayı düşünüyorum acaba modem ile bu sorun çözülür mü ilk etapda comnet e snr düşüklüğü hakkında neler yapabiliriz, diye bir destek kaydı açtım az önce. bakalım sonuç ne olacak göreceğiz. en kötü türk telekom a ulaşabilirsek yeni bir port talep edeceğiz, tabi bu durduk yere talep edildiğinde verilir mi, boş port varsa bile var derler mi, port değiştirsem yine aynı sorun devam eder mi hiç bilmiyorumHocam acaba portta sorun olabilir mi? Araştırılmaya değer bir durum ortada dediğiniz gibiyse. Ama Comnet'le alakalı değildir. Çünkü bağlantıları Türk Telekom yapıyor. Comnet kendisi SNR düşüremez zaten. Türk Telekom belki daha can sıkıcı bir porta takmış olabilir. Port değişikliği talep etmeyi denemenizi tavsiye ederim. Port değişikliği yaptığınızda yüksek ihtimalle düzelecektir. İlinizdeki en yetkili Türk Telekom'a gidin. Port değişikliği talep edin. Ve güzel dille konuşun. Port değiştirdiğinizde düzelecektir diye umuyorum. Değişmezse SNR arttırmak için Comnet ile görüşün.
Bu arada kesinlikle bir tavsiyem var. Hatta şimdi denemenizi tavsiye ederim. Modeminizi kapatın. Biraz 10 15 dakika bekleyin iyice soğusun. Sonra tekrar açın. Eğer açtıktan sonra imkanınız varsa bir kablolu bağlantı kurup ping test edin. Eğer ki Kablolu'da ping çıkıyorsa Altyapı ile ilgilidir. Ama çıkmazsa modem ile ilgilidir.
Hocam bu arada siz Comnet'e ping atmamışsınız ki o düşük olsun. Comnet Data Center sunucusunu seçip ping atar mısınız?
Buyrun hocam sunucuyu comnet seçerek hız testini pc den yaptım az önce.Hocam acaba portta sorun olabilir mi? Araştırılmaya değer bir durum ortada dediğiniz gibiyse. Ama Comnet'le alakalı değildir. Çünkü bağlantıları Türk Telekom yapıyor. Comnet kendisi SNR düşüremez zaten. Türk Telekom belki daha can sıkıcı bir porta takmış olabilir. Port değişikliği talep etmeyi denemenizi tavsiye ederim. Port değişikliği yaptığınızda yüksek ihtimalle düzelecektir. İlinizdeki en yetkili Türk Telekom'a gidin. Port değişikliği talep edin. Ve güzel dille konuşun. Port değiştirdiğinizde düzelecektir diye umuyorum. Değişmezse SNR arttırmak için Comnet ile görüşün.
Bu arada kesinlikle bir tavsiyem var. Hatta şimdi denemenizi tavsiye ederim. Modeminizi kapatın. Biraz 10 15 dakika bekleyin iyice soğusun. Sonra tekrar açın. Eğer açtıktan sonra imkanınız varsa bir kablolu bağlantı kurup ping test edin. Eğer ki Kablolu'da ping çıkıyorsa Altyapı ile ilgilidir. Ama çıkmazsa modem ile ilgilidir.
Hocam bu arada siz Comnet'e ping atmamışsınız ki o düşük olsun. Comnet Data Center sunucusunu seçip ping atar mısınız?
Hocam telefonunuzdan yapar mısınız SpeedTest'i? Jitter kaç diyecek merak ediyorum.valla hocam dediğim gibi daha düne kadar Millenicomdaydım, evet mobile oyun oynarken orda da ping çıkıyordu ama ara ara genele vurursak çok yükseklere çıkmıyordu, bu akşam mobile oyuna gireyim dedim genelinde ping var ve aşırı ping dalgalanması oluyor bazen hatta ping tavan yapıyor. baktığımda hız testi ping 6-7 gösteriyor bilemedim, geçende arkadaşın tavsiye ettiği kinetic modemi almayı düşünüyorum acaba modem ile bu sorun çözülür mü ilk etapda comnet e snr düşüklüğü hakkında neler yapabiliriz, diye bir destek kaydı açtım az önce. bakalım sonuç ne olacak göreceğiz. en kötü türk telekom a ulaşabilirsek yeni bir port talep edeceğiz, tabi bu durduk yere talep edildiğinde verilir mi, boş port varsa bile var derler mi, port değiştirsem yine aynı sorun devam eder mi hiç bilmiyorum
Buyrun hocam sunucuyu comnet seçerek hız testini pc den yaptım az önce.
Hocam telefonunuzdan yapar mısınız Speedtest'i? Jitter kaç diyecek merak ediyorum.
Hocam yeni bir ISS'ye geçince genellikle portlar değişir. Siz şu an pek güzel bir portta olmayabilirsiniz. Keenetic Extra DSL alın modem olarak. O cihaz gerçekten dehşet bir şey bana göre.
Comnet size yardımcı olur diye umuyorum. Pinginizin artmasının gerçek sebebini sorarsanız yani sizin yapabileceğiniz bir şey. Tek yapmanız gereken Ağdaki tüm cihazları kaldırın. Tek başınıza girin. Böyle yaptığınızda pinginiz düşecektir.
CMD yani Komut İstemine bilgisayarınızdan şu komutu yapar mısınız? (Kablosuz olarak bağlanın)
Ping -t {modeminizin IP adresi}
Eğer bilmiyorsanız şunu bir deneyin:
Ping -t 192.168.1.1
Başlattıktan 5 saniye kadar sonra CTRL ve C tuşuna aynı anda basın ve sonuçları atın hocam.