Merhabalar, yaklaşık 12 aydır TurkNet kullanıyordum. Ping değerlerini merak ettiğim için Comnet'e geçtim bugün. Benim gibi değerleri merak edenler için bir karşılaştırma hazırladım. Altyapı Türk Telekom fiber (FTTH), bölge doğu ve paket 100 Mbps. Testler esnasında internet CAT 7 ile bağlanmıştır ve farklı bir cihaz bağlı değildir.
Sonuç: Comnet'in Türkiye içinde ping değerleri kimi yerde aynı kimi yerde daha az. Yurt dışı çıkışları kesinlikle daha iyi ve TurkNet'de Speedtest'de hız hiçbir zaman 100 Mbps'yi geçmiyorken Comnet'de 120 Mbps aşağı inmedi.
Aynı marka model cihaz bende var. Benim hızım 95 civarını geçmiyor. Paylaştığın için teşekkür ederim fakat dostum şanslı olduğun için birkaç ricam olacak.
Bufferbloat testi yapar mısın? Ben bu cihazda birisi internet kullandığında ping sorunu yaşıyorum. Senin bufferbloat değerlerin iyi ise bu cihazda keyfini çıkar.
Use our NEW speed test tool to test how fast your broadband or mobile internet connection really is. Read broadband news, information and join our community
Is bufferbloat causing issues with your internet connection? Run this test to find out.
www.waveform.com
Bu soruyu sorma sebepim şu yüzden sende bufferbloat sorunu oluyorsa ben ONT cihazını Huawei marka ile değiştireceğim. Acaba Telekom düzgün ayar yapmadığı için sorun olabilir mi diye düşünüyorum. Bu arada güle güle kullan 120 Mbps alman çok iyi olmuş.