Comodo Cloud Antivirus

Makaleler
35

Uzun zamandır beta olarak süren proje yakın zamanda final sürümü ile kullanıcılara sunulmuştur. Comodo AV/IS'nin en büyük sıkıntılarından biri olan veritabanı güncelleştirmelerinin öncelikle de ilk kurulumdan sonraki güncelleştirme indirme ve yüklenmesinin çok zaman almasının bulut yapısıyla önüne geçmiş oldular.

Dosya analiz sistemine Valkyrie'yi de (Advanced File Analysis System | Valkyrie) dahil etmeleri bilinmeyen zararlı durumu hakkında daha net bilgi vermelerini sağlamaktadır.

Bulut tabanlı olduğu için internet hızınıza da bağlı olarak çalışma durumu gayet iyi. Fakat bir Webroot veya Panda Cloud kadar daha az kaynak tüketimi sağlamamakta. Özellikle bilinmeyen büyük boyutlu uygulamaların sandbox içerisindeki analizi biraz uzun sürmektedir.

Türkçe dil gibi seçenekli dillerin de entegre olması kullanıcılar için bir kolaylık.

Download : http://download.comodo.com/ccav/installers/ccav_installer.exe

Lisanslı W10 ile entergre çalışan Defender kullanıyorum şuan. Bildiğim kadarıyla Comodo ücretsiz. Ücretli herhangi bir Total Security'nin yerini tutmaz tabiki ama iş görür diyerek bu programı tek başına kullanabilirsiniz diye öneriyor musunuz?

Düşük sistem özellikli sistemler için cloud yazılımlar öneririm. Cloud yazılımlar arasında; BitDefender Free Windows 10 ile uyumlu değil, Webroot kullandığım ücretli bir cloud yazılımıdır başarılıdır. Panda Free veya Comodo Cloud ise ücretsiz Windows 10 ile uyumlu kaliteli yazılımlar arasında olan cloud yazılımlardır.

Comodo Cloud işin başında olsa da Defender'dan daha kapsamlı koruma sağlayacağı kesin. Deneyebilirsiniz.

Bitdefender tercih ediyorum genelde ama dediğiniz gibi W10 ile yıldızları barışmadı henüz. Bu yüzden 2016 lisansını satın almaktan vazgeçtim. Comodo Cloud deneyeceğim teşekkür ederim.

Güncelleme: @THE_MILLER
Sizden Comodo Cloud önerisini aldığım gün bilgisayarıma kurdum. Deneyimlerimi paylaşayım istedim. İlk görüşüm, sürekli bir şeyleri "Sandbox"lamak isteyişi. Başlat bildirim tepsisinden herhangi bir programı kapattığımda otomatik olarak Sandbox'a gönderiyor, artık her ne yapıyorsa. Bu biraz sinir bozucu geldi. Yine de kullanmaya devam edecektim. Gece bilgisayarı kapatmak istediğimde kapanmadı. Sosyal'de sık karşılaşılan "bilgisayar kapanmama sorunu" başlıklarına döndü iş. Monitör vs. her şey kapanıyor ama kasa çalışmaya devam ediyor. Reset tuşunu kullanmak zorunda kaldım iki defa. Sonra Comodo'yu kaldırdım, sorun çözüldü. Bilmiyorum niye böyle bir şey oldu, şansıma bana denk geldi bir çakışma oldu sanırım. Sonuç olarak programı kullanamadım.

Comodo'nun açıkcası başarılı olduğu kısım testlerde de belirtilen ve çoğunun söylediği gibi Firewall değildir. Antivirüs de hiç değildir. Proaktif yapısı olan Defense+ diye geçen kısımdır. Bu da Sandbox ile güçlendirilmekte. Bu yüzden Sandbox'un kullanılmasınadn yanayım.

Comodo'yu ilk kullananlar bu tür sorunsallarla hep karşılaşır. Comodo, Eset, Avira gibi kur bitsin otomatik silsin tarzı bir güvenlik yazılımı değildir.

Bir diğer durumsa Comodo temiz bir sisteme, yeni Windows kurulmuş başka bir güvenlik yazılımı kurulmamış sisteme kurulmalıdır. Çünkü çakışma durumu olabilmektedir.

Comodo'nun ayarlarının da yapılandırılması gerekmektedir.

Diğer antivirüsler de dahil özellikle Comodo kendi kaldırma aracı ile kaldırılmalıdır. Sistemde parçalarını bırakır. Sonraki kuracağınız yazılımlar ile çakışma ve performans sorunu oluşturabilir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…