Comodo hakkında ne düşünüyorsunuz?

Bilinmedik bir antivirüs, yani çok da gündemde değil 2024 yılında ESET öneriyorum. Özellikle Smart Security.
Aslında çok da bilinmedik değil. Ayrıca çok da eski bir antivirüs piyasada uzun yıllardır varlar (2012'den beri) hatta zamanında The PC Security kanalı da bu antivirüsün test videolarını yüklüyordu. Ayrıca Dünya'nın büyük bir sertifika üreticilerinden biri olması gerek (şuan için bilgisini bulamadım ama öncelerden hatırladığım kadarıyla websiteler için sertifikalar da üretiyorlardı veya DDoS koruması gibi). 2012'den beri varlar.

Açıkça şöyleyim: Comodo tarafından destekleniyorum ve kendisi benle konuşmak istedi. Statik analizde onlardan iyiyim çünkü onlar dinamik analize yöneliyorlar. Dinamik analizde de iyi olduğumu düşünüyorum ama şu bir kaç sorunu halledince yine testlere başlayacağım. Valkyrie Comodo'ya benim yazılımı ekleseniz iyi olur. Böylece sıfırıncı gün virüslerini daha iyi şekilde bulabilirsiniz. Comodo güvenlik duvarı ve sanal ortamda en iyisidir. Ben sanal ortamı sadece LNK virüsüyle atlatmayı başardım. Fakat yine Comodo gayet iyidir. Comodo sıfır güveni benimsiyor yani hiç bir şeye güvenmiyor kendi beyaz listesi dışında. Bazıları en iyisi Comodo'dur diyor fakat ben felsefesini seviyorum. Felsefesi açık kaynağa uygulanabilir değil maalesef. Çünkü kocaman bir beyaz liste yok açık kaynak tarafında. Zaten açık kaynak onun yerine Comodo gibi ama sadece bir dosyayı derin analiz eden ve dinamik analizde bulunan bir yaklaşımla diğerlerini alt edebilir ki ben bunu yapıyorum. Comodo'yu seviyorum ama ileride ben Alpha veya daha stabil versiyonunu çıkarınca bu projeyi kullanmalarını öneriyorum zaten kendileri imzalarını kullanabiliriz demişlerdi ki bu lisansı ihlal etmiyor eğer kullandığını belirtirseniz. Çok ciddi bir potansiyel var ve bunun belli bir kısmına ulaşmışlar zaten. Comodo'da bunu nasıl anladım derseniz şöyle: Kullanıcılar o kadar fazla dosya yüklüyor ki Comodo'ya neredeyse bütün yeni virüslerin hepsi Comodo'ya önceden gönderilmiş ama Comodo bunu bulması vakit alıyor yani buluna kadar sanal ortam kullanıcıyı koruyor. Malware@0 ekliyor önce sıfırıncı gün virüslerine.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…