Comodo, Projected Folder ile gizlediğim klasörlerin rootkit olduklarını idda ediyor

alen

Hectopat
Makaleler
1
Comodo Cleaning Essentials, Giveaway of the day'den edindiğim Projected Folder ile gizlediğim klasörleri rootkit olarak görüyor. Evdekilerden iki klasör gizledim ve içlerinde 30 dan fazla dosya var. Programın kurulu olduğu yerde gizlediği 3 dosyayı da rootkit olarak görüyor.

Projected Folder ile gizlediğiniz klasörler Windowsta görünmüyor. Rootkitler kendilerini gizleyen virüslermiş bu yüzden yanlış alarm olabilir mi ? Virüstotal'dan temiz çıkmıştı.

Bu arada Google da rootkit araması yaparken dikkatimi çekti. Chip'in sitesi için bu site bilgisayarınıza zarar verebilir uyarısı yapıyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Önerdiğin iki programı da kurup tarama yaptım. Sophos 170 tane kayıt defteri değeri ve tanımadığı şey buldu. Hepsini tek tek kontrol ettim.
Hiç birini silmememi öneriyor. Yani bu tehlikelidir bunu silin dediği bir şey bulamadı.

TDSSKiller bir tane Suspicious diye bir şey buldu. Önemsiz bir yerdeydi sildim. Tekrar tarama yaptım aynısından bir tane daha buldu.
Bu biraz tehlikeli yerde. Suspicious nedir bilgin var mı? Resimde görünen şeyi silersem sorun çıkar mı? Şimdiden teşekkürler THE_MILLER.

48jpg.jpg

Gizlediğim klasörlerin kilidini açıp Comodo CE ile tekrar tarama yaptım. Bu defa temiz çıktı.

Hazır seni yakalamışken bilgisayarın güvenliği için ne tür yazılımlar kullanmalıyım? Virüs ve güvenlik duvarı haricinde bunların yanında kullanabileceğim program önerirmisin.

Son düzenleyen: Moderatör:
TDSS ile tekrar tarama yapın ve bulduğu o dosyayı skip yerine delete seçip ilerleyin.
Suspicious zararlı oluşturabilecek anlamındadır. Kullanıcı tanımlı olarak izinler verilebilir anlamındadır.

- - - Güncellendi - - -

TDSS indirme bağlantısını yeniledim tekrar yenisi ile kontrol edin.

Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı