Compaq Presario CQ61 laptopa Hangi Linux Sistemi?

Dogukanburda

Hectopat
Compaq Presario CQ61 laptopum var. Linux işletim sistemi kurmak istiyorum. Genel olarak yaptığım şeyler ; browsing, torrent, ve dizi film izlerim internetten. Linux'ta bunları yapabilir miyim ? Windows artık çok sıkıcı gelmeye başladı o yüzden değişiklik yapmaya karar verdim. İşinize yararsa birkaç görüntü var:

60a5d9376b454f4cb917ca3.png

dBeE0EN.png

Pek iyi bir bilgisayar olmayabilir :)
Linux kurulunca driver sorunu yaşar mıyım ?
Hangi Linux'u önerirsiniz bana ? Daha önce Windowstan başka işletim sistemi kullanmadım.

Benim tavsiyem öncelikle UBUNTU STUDIO 12:04 LTS sürümüdür.
Sistemin eski olduğu için yeni kernel yapılarını desteklemeyebilir. Bu yüzden UBUNTU STUDIO 13:04 gibi yeni sürümlerden verim alamayabilirsiniz.
Index of /ubuntustudio/releases
ekrangrntsku.png

Ancak KDE desktop isterseniz en iyisinin PARDUS 2009 sürümü olduğunu da belirtmeliyim.
Pardus 2009 indir -
Pardus 2011 sürümü, PLASMA desktop ile çok iyi görsel efekt sunmaktadır. Ancak sistemin ekran kartı zayıf olduğundan dolayı önermemekteyim.

Pardus 2011 ekran alıntısı.
NOT: Amacınız web ve download kullanımı olduğu için linux sürümleri Windows sürümlerine göre çok daha iyi netice vermektedir ve tercih sebebidir.

Benim sistemde Windows tabanında ortalama 200-300Kb/sn ile indirme yapabildiğim halde pardus altında bu hız 600Kb/sn'nin altına düşmemektedir.

Son düzenleyen: Moderatör:
Sayın YAMYAM, adamı zorla stüdyoya sokmaya gerek yok :) En son düz Ubuntu kurup keyfine baksın :)

Düz ubuntu nasıl oluyo sayın BALTAŞ:D
Ubuntu işletim sisteminin de sürüm versiyonları vardır. Yeni ubuntu sürümlerinde görsellik ön plana alındığı için sistem yeterli gelmeyebilir. Ben neden UBUNTU STUDIO önerdim? Çünki en stabil ve uyumlu çalışan bir linux dağıtımıdır. Eh sistem de eski olduğu için elbette eski linux sürümleri ile kullanabilecektir. Yeni sürüm linux çekirdeği ve kernel yapıları tam desteklenmediği için sistem kararsızlaşabilmektedir.

Uyarı! Bu konu 13 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı