Compulab Airtop Soğutma Sistemi Nasıl Çalışır?

mum ışığı

Hectopat
Daha fazla  
Yeni bir tür soğutma sistemi kullanan (sanırım fansız) yüksek performanslı bir bilgisayar tasarlanmış, sizinle paylaşmak istiyorum:

Boyundan büyük performans sunan bilgisayar [Video] - LOG

İngilizce bilen birisi bu soğutma sisteminin nasıl çalıştığını buradan açıklayabilirse hepimiz için yararlı olur diye düşünüyorum.
Sevgiler.

Son düzenleyen: Moderatör:
İşlemci soğutucu bloku günümüzde kullanılanın küp şeklinin aksine ince ve oldukça geniş bir tasarım ile değiştirilecek, yere dik olacak, sanki kasanın arka kapağı gibi. Ayrıca bu soğutma sisteminin yanı başına 14 birbirinden bağımsız hava tüneli yerleştirilecek.

Hava sirkülasyonu nasıl sağlanacak dersen ben de anlamış değilim. Bunlardaki olay soğutma sistemine yeni bir tasarım ile çok büyük bir yer ayırmak. Haliyle 200W soğutma kapasitesine sahip olunuyor.

Burada ki sistem, doğal bir soğutma şeklinde gerçekleştirmeyi düşünmüşler. Ne kadar sağlıklı olur orası ayrı bir konu ama, ısınan havanın yükselmesi prensibini kullanarak amaçlıyorlar. İlginç.

O iş yaş bana sorarsanız, ısınan havanın yükselmesiyle ne kadar hava sirkülasyonu yaratılabilir ki? Tutmaz bu sistem, işe yarar bir çözüm lazım.

Kağıt üzerinde çok şahane gibi görünüp de gerçek hayatta gerçekçilik yapı olmayan çok soğutma sistemi gördük biz :)
Bir hava soğutma kadar, bir sıvı soğutma kadar uygulanabilir değil.

Anladım, sanırım bu konu hakkında bilgi sahibi olmamız için bahsettiğim bilgisayarın çalışan bir örneğinin incelenmesi gerekiyor. Sıvı soğutma hakkındaki düşüncelerinize katılıyorum fakat umarım dediğiniz gibi bu devrimci tasarım tıpkı diğerleri gibi sadece kağıt üzerinde olup da gerçekçilik payı olmayanlardan değildir. Emekleriniz için teşekkürler.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı