Birkaç gün önce başka şehre geldim, buradaki internetim diğer evdekinden daha hızlı ve daha stabil çalışıyor ancak buraya geldiğimden beri Conan exiles oyununda sunuculara girdiğim zaman garip bağlantı problemleriyle karşılaşıyorum. Sunucuya girdiğimde hiçbir şey yüklenmiyor, karakterler oldukları yerde sabit kalıyor ve hiç hareket etmiyorlar. Beş ila on dakika arasında beklediğim zaman objeler karakterler yükleniyor ancak oynanmayacak derecede ışınlanma, etkileşime girememe gibi problemler yaşıyorum. Yani bu sorun bana oyunu oynatmıyor. Modemden kaynaklı olabileceğini düşündüm, TD-W9970 ikinci el modem kullanıyorum. Diğer hiçbir oyunda böyle bir sorun yaşamadım, rekabetçi oyunları yağ gibi oynatan internet Conan exiles oyununda bağlantı problemlerine sebep oluyor.
İnternet sağlayıcım Netspeed, müşteri hizmetleri ellerinden geldiğince yardımcı olmaya çalıştı ancak nafile. Sorunu çözüme kavuşturamadık. Birkaç gün önce sorunsuz oynadığım oyun başka internete bağlanınca problem çıkarmaya başladı. Mobil veri ile girdiğimde hiçbir sorun yaşamıyorum, sadece ev interneti sorun çıkarıyor. Yani donanımsal ya da yazılımsal hiçbir problem yok.
Eğer bu sorunu yaşamış olan varsa ya da çözüm önerisi sunacak olan varsa (modeme bilgisayara reset, oyunu sil yükle hariç) yardımlarınızı bekliyorum.