FeyzullahDuman Hectopat Katılım 6 Temmuz 2014 Mesajlar 99 Daha fazla Cinsiyet Erkek 4 Temmuz 2015 #1 HTML:Panoya kopyala <?php $kull = "********"; // MYSQL KULLANICI ADI $pass = "*********"; // MYSQL SIFRE $db = "*******"; // MYSQL DB $host = "********"; // MYSQL HOST if(mysql_connect($host, $kull, $pass)){ }else{ echo "MYSQL BAGLANAMADI"; exit; } if(mysql_select_db($db)){ }else{ echo "DATABASE SEÇİLEMEDİ"; exit; } ?> Arkadaşlar sitemde hata var. 8 satırda hata var ama bulamadım. ( if ile başlayan satır. ) Hatayı bana söyleyebilir misiniz? Son düzenleyen: Moderatör: 4 Temmuz 2015
HTML:Panoya kopyala <?php $kull = "********"; // MYSQL KULLANICI ADI $pass = "*********"; // MYSQL SIFRE $db = "*******"; // MYSQL DB $host = "********"; // MYSQL HOST if(mysql_connect($host, $kull, $pass)){ }else{ echo "MYSQL BAGLANAMADI"; exit; } if(mysql_select_db($db)){ }else{ echo "DATABASE SEÇİLEMEDİ"; exit; } ?> Arkadaşlar sitemde hata var. 8 satırda hata var ama bulamadım. ( if ile başlayan satır. ) Hatayı bana söyleyebilir misiniz?
Erkan Çevik Kilopat Zamanın Tanığı Forumun Hafızası Katılım 8 Haziran 2014 Mesajlar 4.364 Makaleler 2 Çözümler 1 Daha fazla Cinsiyet Erkek 4 Temmuz 2015 #2 Bunu kullanabilirsin UTF-8 sorunu yaşarsan "mysql_query("SET NAMES UTF8");" işini görür. Kolay gelsin. Kod:Panoya kopyala <?php error_reporting(0); $server = 'localhost'; // server $user = '*******'; // k.adi $pass = '*******'; // sifre $db = '*******'; // db adi $connection = mysql_connect($server, $user, $pass) or die ("Servere baglanilamadi ... \n" . mysql_error ()); mysql_select_db($db) or die ("Databaseye baglanilamadi ... \n" . mysql_error ()); ?> Son düzenleme: 4 Temmuz 2015
Bunu kullanabilirsin UTF-8 sorunu yaşarsan "mysql_query("SET NAMES UTF8");" işini görür. Kolay gelsin. Kod:Panoya kopyala <?php error_reporting(0); $server = 'localhost'; // server $user = '*******'; // k.adi $pass = '*******'; // sifre $db = '*******'; // db adi $connection = mysql_connect($server, $user, $pass) or die ("Servere baglanilamadi ... \n" . mysql_error ()); mysql_select_db($db) or die ("Databaseye baglanilamadi ... \n" . mysql_error ()); ?>
FeyzullahDuman Hectopat Katılım 6 Temmuz 2014 Mesajlar 99 Daha fazla Cinsiyet Erkek 4 Temmuz 2015 #3 @Erkan Çevik kodu bana PHP kodu olarak yollamısşsın. Lütfen kopyala yapıştır yaptığımda hata veriyor . Html kodu olarak yollayabilir misin? Kodu yollarken mesajlardan düzeltebilirsin. Html olarak yollar mısın?
@Erkan Çevik kodu bana PHP kodu olarak yollamısşsın. Lütfen kopyala yapıştır yaptığımda hata veriyor . Html kodu olarak yollayabilir misin? Kodu yollarken mesajlardan düzeltebilirsin. Html olarak yollar mısın?
Erkan Çevik Kilopat Zamanın Tanığı Forumun Hafızası Katılım 8 Haziran 2014 Mesajlar 4.364 Makaleler 2 Çözümler 1 Daha fazla Cinsiyet Erkek 4 Temmuz 2015 #4 Umarım isteğin yerine gelmiştir... Bir şey fark edecek değil de neyse.
Ataş Hectopat Katılım 26 Haziran 2015 Mesajlar 34 Daha fazla Cinsiyet Erkek 10 Temmuz 2015 #5 Bu şekilde bağlantı olmaz. mysql_select_db($db) komutunuda bir değişkene ataman lazım. Kod:Panoya kopyala <?php $host = ""; // SERVER $user = ""; // KULLANICI ADI $pass = ""; // ŞİFRE $data = ""; // VERİ TABANI İSMİ $baglan = mysql_connect($host, $user, $pass) or die("MYSQL BAĞLANTISI KURULAMADI".mysql_Error()); mysql_select_db($data, $baglan) or die("VERİ TABANI BAĞLANTISI YAPILAMADI". mysql_Error()); mysql_query("SET NAMES UTF8"); ?> Bu tamamen kendi yazımım. Bir sıkıntı çıkmaz inşallah.
Bu şekilde bağlantı olmaz. mysql_select_db($db) komutunuda bir değişkene ataman lazım. Kod:Panoya kopyala <?php $host = ""; // SERVER $user = ""; // KULLANICI ADI $pass = ""; // ŞİFRE $data = ""; // VERİ TABANI İSMİ $baglan = mysql_connect($host, $user, $pass) or die("MYSQL BAĞLANTISI KURULAMADI".mysql_Error()); mysql_select_db($data, $baglan) or die("VERİ TABANI BAĞLANTISI YAPILAMADI". mysql_Error()); mysql_query("SET NAMES UTF8"); ?> Bu tamamen kendi yazımım. Bir sıkıntı çıkmaz inşallah.
FeyzullahDuman Hectopat Katılım 6 Temmuz 2014 Mesajlar 99 Daha fazla Cinsiyet Erkek 10 Temmuz 2015 #6 Teşekkürler hata çözüldü. Yinede yardımların için teşekkürler.