Conqueror's Blade Virüs Olabilir Mi?

Antivirüslerin değil de Windows'un tespit etmesi daha önemli.
Windows virüsleri tespit etmez. Defender' dan bahsediyorsan o da bir antivirüs zaten. Ve ayrıca ben virüsten koruma konusunda Defender' a güvenmezdim.

@Murat5038 Anladığım kadarıyla oyunun clientinde bulunan bir güvenlik açığı, kullanıcının bilgisayarına DDoS tarzı - smurf- bir saldırı yapılmasına neden oluyor. Ayrıca kullanıcının bilgisayarından bazı verileri zararlı bir sunucuya yüklediği ve oyun silindikten sonra dahi dosyalarının geride kaldığı tespit edilmiş.

This game uploads your data to a well known and blacklisted malware/spam/spyware server
IP:94.102.56.181 Port: 6881
Do no install this game.

Son düzenleme:
Windows Defender, işletim sistemine entegre bir güvenlik duvarı ve anti casus yazılım uygulaması evet. Prensipte amaç üçüncü bir iş ortağına ihtiyaç duyan güvenliği ortadan kaldırmaktı, ne kadar başardılar orası tartışılır.
Benim de tespitim o yönde, oyunda aşırı güvenlik açığı olduğundan yetersiz bir network yapısı olduğundan içeri sızmalar ve Lag olarak geri dönüyor olabilir kullanıcıya.

Oyun Dünya'nın en büyük oyun platformlarından bir tanesinde sunulmuş ve gayette iyi indirilmiş. Bence dediğiniz gibi bir şey olsaydı Steam bu oyunu mağazasına bile sokmazdı.

Oyun Dünya'nın en büyük oyun platformlarından bir tanesinde sunulmuş ve gayette iyi indirilmiş. Bence dediğiniz gibi bir şey olsaydı Steam bu oyunu mağazasına bile sokmazdı.
Şuan cidden şaşkın içerisindeyim oyunu sildim gözüküyor fakat arkadaşın yukarıda dediği gibi Steam dosyalarında halen duruyor. Cidden dava açılabilecek bir şey, güvenliğimi tehdit ediyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Şuan cidden şaşkın içerisindeyim oyunu sildim gözüküyor, fakat arkadaşın yukarı da dediği gibi Steam dosyaların da halen duruyor. Cidden dava açılabilecek bir şey, güvenliğimi tehdit ediyor.
Ben oyun ile virüsün benzer isimler taşıdığını düşünüyordum. Steam kullanıcılarının bu kadar fazla şikayet göstermesi alışılmış bir durum değil. Oyun her ne kadar tek başına virüs olmasa da kullanıcıya gerekli güvenli sağlamıyor ve sisteme zarar verebilecek unsurlar içeriyorsa, bundan yapımcı firma ve steam hatta windows bile sorumlu tutulabilir. Lisanslı bir Windows buna göz yumacak kadar zayıf olmamalı.

Son düzenleme:
İşte elimizde veri yok daha bir şey paylaşmadığı için kesin bir şey söyleyemeyiz tahmin anca yürütülür ve bunlar boşadır. Dediğin gibi bu etkenler arasında DDOS da olabilir Logger da olabilir vs.
Başkasının yazdığını değil sizin verinizi bahsediyorum. Nasıl tarama yapılacağını, log alınacağını veri alınacağını bilmiyorsanız bildirin ona göre yol izleyelim hala kuşkulanıyorsanız.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…