Cool Master Hyper 212 Evo işlemci soğutucu alınır mı?

Atak

Kilopat
Arkadaşlar işlemci soğutucu alma planlarım var bayadır, askıya almıştım ama havaların fazla ısınması sebebiyle yeniden gündeme geldi bu olay, kafamda COOLER MASTER Hyper 212 EVO var. İşlemci soğutuculardan pek anlamıyorum açıkçası. Birkaç video izledim ve kurulum olarak en kolayı COOLER MASTER Hyper 212 EVO sanırım. Öyle anakartı falan sökmek zorunda kalmak istemiyorum bu konuda fikir sahibi olan arkadaşlardan yardım bekliyorum. (İşlemcim AMD FX 8350, anakart M5A97 EVO R2.0 AMD 970/SB950 AM3+ DDR3 2133MHz (O.C.) SATA, kasa ise Z3 Zalman - Kasaya sığma konusunda sıkıntı yaşar mıyım?)

Son düzenleyen: Moderatör:
Kasanıza sığar. Anakartı sökmekten korkmayın. Sökmeden önce ön panel bağlantılarını bir inceleyin. Montajlı halinin videosunu çekin. Sonra söküp gönül rahatlığı ile montajı yapabilirsiniz. 4770K ile 212 Evo kullanıyorum. Gayet performanslı bir soğutucu. Fakat anakartı sökmeniz gerekiyor diye biliyorum. Anakartı sökmeyim diye 80MM fanlı soğutuculara kesinlikle bakmayın.

Technopat ' ın Youtube sayfasında Recep Baltaş ' ın şu videosunu (
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
) izledim. Burada daha yeni pc topladıkları için önce anakarta montaj yapıp sonradan kasaya alıyorlar. Fakat izlediğim kadarıyla anakart kasada olduğu sırada da bu montaj yapılabilir gibi geldi bana açıkçası. belki ekran kartı falan çıkartılabilir. İnşallah anakartı sökmeden montaj oluyordur. Anakartı sökmek istemeyişimin nedeni ise, herşeyi yerli yerince söküp tekrar aynı yerlerine takmama rağmen daha önceden karşılaştığım sorunlar olmuştu. Sonradan başka sorunlarla uğraşmak istemiyorum açıkçası, ama olmazsa başka çare yok tabiki.

Anakartın sökülmesine falan gerek yok, hangi yüzyılda yaşıyoruz.
Arkadaki montaj deliği sayesinde her işinizi rahatça halledebilirsiniz.

Kendi sistemim den bir örnek :

Size bilemem fakat ben 21.YY dayım. Benim sistemimin arkasındaki 2 tanesi görünüyor fakat 2 si panelin arkasında kalıyor. Nedir bu asabilik ?

Anakartın sökülmesine falan gerek yok, hangi yüzyılda yaşıyoruz.
Arkadaki montaj deliği sayesinde her işinizi rahatça halledebilirsiniz.

Kendi sistemim den bir örnek :

Size bilemem fakat ben 21.YY dayım. Benim sistemimin arkasındaki 2 tanesi görünüyor fakat 2 si panelin arkasında kalıyor. Nedir bu asabilik ?

Bende az önce takip ettiğim diğer montaj videolarında fark ettim bu durumu. Kasa olarak Z3 Zalman kullanıyorum, sanırım benim kasa içinde anakartı sökmeme gerek yok, tekrar bakacağım ama. Arkadaşlar tekrar bir soru sormak istiyorum, bu izlediğim videolarda yeni işlemci soğutucuyu yerleştirmeden önce önceki sürülen termal macunu bir sıvı ile temizliyorlar sanırım alkolle temizliyorlar. Bunu yapmak çok gereklimi diye soracağım ama bence daha iyi olur tabiki temiz bir yüzeye sürülen macun daha etkili olur herhalde, birde bu sıvıyı nerelerden bulabiliriz?

Son düzenleme:
Zaman Z3'deki arka deliğin ne kadar büyük olduğunu bilmediğiniz için böyle yorumlar yapmaya devam ediyor olmanız gayet doğal.
Yanlış yönlendirmenin bir ceza sebebi olduğunu da unutmayalım.
Kendi sisteminize bakarak diğer tüm sistemler hakkında yorum yapamazsınız.

Konuşmak yerine Zalman Z3 yazın ve araştırın. Arka kapaktaki deliği bir görün, ondan sonra konuşun.
Tekrar hatırlatıyorum, yanlış yönlendirmek bir ceza sebebidir.
Hala aksini iddia etmeyeceğinizi düşünüyorum.

Resim için teşekkürler.
Hocam bu termal macununu aseton, kolonya ve hatta sadece su ile temizlemenin herhangi bir sakıncası olur mu işlemciye?

Adını duymadığın sıvılarla uğraşmana hiç gerek yok, ıslak niz bezle, nemli bir bezle temizlenebilir.
İşlemciye bir zararı dokunmaz.
Bir, iki ufak dokunuşla macun gider zaten.

Ben ne demişim önce düzgün okuyun. Anakartı sökmekten korkmayın dedim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…